Ai gemeni. Cum faci față situației în primele zile

330
Ai gemeni. Cum faci față situației în primele zile - gemeni-1406293614.jpg

Articole recomandate

La ultima întâlnire cu ecograful afli că ai în burtică nu unul, ci doi bebeluși. Simți cum îți cade cerul în cap pentru o secundă, că nu știi dacă să te bucuri sau să o iei la fugă? După ce te obișnuiești cât de cât cu noua situație, încep grijile. Avem loc? Cum o să ne descurcăm? Trebuie să ne mutăm, să spargem pereți. Cum o să-i alăptezi pe-amândoi odată? Cum o să poți să-i iei pe amândoi în brațe, să-i alini? Cum o să-i duceți în parc? Pe trotuarele din România nu e loc pentru un cărucior simplu, d-apăi pentru unul dublu! Cum vei supraviețui cu o singură indemnizație de 6 milioane și 2 alocații, când tu trebuie să cumperi de două ori și scutece, și haine, și jucării și medicamente etc?


Chiar și specialiștii http://www.desprecopii.com/info confirmă că aceste dileme sunt normale, sunt spaime firești, sunt acele nelămuriri pe care încercăm acum să le despicăm în două, trei, patru&. Iată ce recomandă ei pentru a face față situației:

Regulă nr 1 pentru mămici și tătici: Nu vă panicați!


Sunt numai doi bebeluși! Nu mușcă (prea tare), nu au unde fugi, deși par tare fragili, totuși, vei vedea că sunt destul de rezistenți! Nu e așa de greu cum pare la prima vedere! Și chiar dacă primele 14-18 luni sunt într-adevăr mai dificile, vor veni și clipele mai ușoare. 


Sfat pentru mămicile de gemeni prematuri (și nu numai): Să nu se sperie, chiar dacă sunt mai micuți, asta nu înseamnă că nu sunt mai luptători și mai hotărâți să crească și să se dezvolte că și cei născuți la termen. Și încă o încurajare: Comparând cu aceeași perioadă situația la prima naștere, vei constata că, mai târziu, va fi mai ușor cu doi decât cu unul... Se vor juca împreună, chiar dacă se vor mai și ciondăni. Chiar și la grădiniță va fi ceva mai simplu pentru că vor fi împreună și nu vor plânge după o altă persoană cunoscută.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Diverse : Ce trebuie să știi despre suzetă
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Diverse : Nu tratați copilul ca pe un om mare
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce gustare îi dai copilului
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Pagina a fost generata in 2.1351 secunde