Încălzim sau nu la microunde mâncarea copiilor?

304
Încălzim sau nu la microunde mâncarea copiilor? - incalziremicrounde-1406293715.jpg

Articole recomandate

De regulă, specialiștii nu recomandă, mai ales în cazul copiilor, ca mâncarea să fie încălzită la microunde. Dacă totuși o faceți, aveți mare grijă să nu încălziți alimentele solide pentru copii în borcanele sau recipientul în care au fost achiziționate, cum procedează unii părinți! Potrivit Despre.copii.ro, studiile au arătat că în felul acesta mâncarea este încălzită inegal. Dacă este nevoie să încălziți toată cantitatea de mâncare, puneți borcănelul într-un vas cu apă caldă și amestecați continuu. Iar dacă doriți să folosiți cuptorul cu microunde, turnați conținutul într-un vas termorezistent.


Grăsimile se încălzesc mai repede decât celelalte substanțe într-un cuptor cu microunde.

Evitați să încălziți la microunde carnea sau ouăle. Aceste alimente au un conținut ridicat de grăsimi, iar încălzirea lor cu ajutorul microundelor poate cauza supraîncălzirea și explozia lor. Puteți încălzi aceste alimente, de asemenea, într-un vas cu apă caldă.

Păstrați la frigider orice aliment și aruncați alimentele lichide sau solide care au rămas la temperatura camerei mai mult de două ore. Nu dați niciodată copilului să consume ceea ce a rămas de la masa precedentă, chiar dacă mâncarea a fost ținută la frigider.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Diverse : Ce trebuie să știi despre suzetă
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Diverse : Nu tratați copilul ca pe un om mare
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Ce gustare îi dai copilului
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Diverse : Idei pentru vacanța de vară
Pagina a fost generata in 2.0992 secunde