Feriți copiii mici de prea multă înghețată!

852
Feriți copiii mici de prea multă înghețată! - f1be3ad90345f56fd97fcf282a265902.jpg
În anotimpul cald, copiii consumă foarte des înghețată. Deși este greu să-i convingi că le face rău, nu-i poți obliga să aleagă un fruct în locul unei înghețate cu ciocolată, fructe sau frișcă.

Micuții trebuie feriți de înghețată, pentru că este plină de coloranți, iar ingredientele din care este preparată pot fi alterate, mai ales că dozatoarele de pe litoral stau toată ziua la peste 30 de grade Celsius.

Copiii pot face roșu
în gât
Medicii vă sfătuiesc să nu le cumpărați copiilor înghețată din magazin sau de la dozator, dar vă dau unde verde dacă o preparați în casă. Chiar și așa, micuții nu au voie să consume mai mult de două cupe de înghețată pe săptămână.
Pericolele care pot apărea după consumarea desertului delicios și răcoros sunt durere în gât sau stări de febră ușoară. "După consu-marea unei înghețate se inflamează faringele și amigdala, apare durerea în gât cu iradiere spre urechi, iar copilul poate face adenopatie (inflama-rea glandelor la nivelul gâtului), ușoară febră sau nu poate în-ghiți", ne-a explicat Elena Ligia Jacotă, medic primar ORL în Policlinica Port.
Dacă micuțul acuză simptomele de mai sus, trebuie dus la medic pentru a i se prescrie medicamen-tația necesară pentru tra-tarea roșului în gât.
Până îi trec durerile, copilul nu are voie să consume răcoritoare reci sau înghețată.
Dimineața și seara, dați-i supe calde, iar pe par-cursul zilei, ceaiuri din scorțișoară, busuioc sau măceșe.
Pentru a grăbi vin-decarea, puteți să apli-cați o peliculă de uleiuri vegetale în zona gâtului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3613 secunde