Afaceri, turism, construcţii. INFO economic

178
Afaceri, turism, construcţii. INFO economic - 1-1695889686.jpg

Articole de la același autor

l China este un important partener economic şi comercial al României, dar schimburile comerciale bilaterale se caracterizează prin cea mai mare debalanţă comercială pe care o înregistrează România la nivelul unei ţări, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Iuliu Stocklosa. La 31 august, erau înregistrate în România 13.498 firme cu capital din R.P. Chineză, cu o valoare a capitalului total subscris de 416 milioane dolari, China deţinând locul 20 între ţările investitoare în ţara noastră.

l Industria călătoriilor şi a turismului va contribui, în acest an, cu aproximativ 11% la PIB-ul global, în timp ce numărul pasagerilor care vor călători cu companiile aeriene programate este estimat la cinci miliarde în 2023, potrivit datelor transmise de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. De asemenea, industria călătoriilor este aşteptată să susţină 105 milioane de locuri de muncă la nivel global până la sfârşitul acestui an.

l Managerii români estimează, pentru perioada septembrie-noiembrie 2023, o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, precum şi o creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate, joi, 28 septembrie, de Institutul Naţional de Statistică. În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +6%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4757 secunde