ANAT cere Guvernului să menţină sistemul actual de acordare a voucherelor de vacanţă

173
ANAT cere Guvernului să menţină sistemul actual de acordare a voucherelor de vacanţă - 1-1695383244.jpg
Confederaţiile naţionale din industria turismului şi-au manifestat susţinerea pentru menţinerea sistemului actual de acordare a voucherelor de vacanţă, în condiţiile în care există declaraţii contradictorii în rândul autorităţilor cu privire la acest aspect.

„Aceste declaraţii discordante creează o incertitudine anxioasă pentru industria turismului din România şi ne transformă într-o minge de ping-pong pe teren politic şi fiscal. Preşedinţii Coaliţiei de Guvernare, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, şi Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului României, au declarat că actualul sistem de acordare a voucherelor de vacanţă va rămâne neschimbat. Decizia a fost luată în cadrul Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în dialogul cu preşedinţii confederaţiilor reprezentative la nivel naţional, patronale şi sindicale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În acelaşi timp, Ioan-Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, a sugerat că va depinde de latitudinea angajatorului dacă doreşte să acorde bani în loc de vouchere. ANAT consideră că această divergenţă de opinii aruncă o umbră de incertitudine asupra industriei turismului, afectând atât agenţiile de turism, cât şi angajaţii care beneficiază de aceste vouchere.

„Acordarea în bani a voucherelor de vacanţă este considerată neconstituţională, aşa cum a fost demonstrat şi în alte ţări europene, precum Belgia. Nu poate fi acceptat ca o parte din salariul angajaţilor să fie supusă unei impozitări diferite de la un salariat la altul, iar această decizie să fie la latitudinea angajatorului. Este discriminatoriu”, a explicat Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6673 secunde