ANAF: Sigiliile inteligente, aplicate pe mijloacele de transport

379
ANAF: Sigiliile inteligente, aplicate pe mijloacele de transport - 1-1699535749.jpg

Articole de la același autor

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a dat publicităţii măsurile pentru consolidarea disciplinei financiare şi fiscale, creşterea conformării voluntare în cazul transporturilor rutiere de bunuri prin Sistemul naţional RO e-Sigiliu.

„În vederea asigurării respectării trasabilităţii transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul României, se instituie Sistemul naţional RO e-Sigiliu, un sistem bazat pe utilizarea unor dispozitive electronice şi a unei aplicaţii informatice care permite autorităţilor competente determinarea potenţialelor puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri, indiferent dacă acestea se află în tranzit sau au ca destinaţie finală un operator economic de pe teritoriul naţional.

Prin dispozitive electronice se înţelege sigiliul inteligent care înregistrează date şi transmite informaţii de stare şi poziţie către aplicaţia informatică în vederea urmăririi deplasării pe calea rutieră a bunurilor”, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul general al DGRFP Galaţi, Florin Ciprian Iamandi.

În cazul aplicării de sigilii inteligente pe mijloacele de transport, conducătorul auto are obligaţia asigurării integrităţii acestora, iar neîndeplinirea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 20.000 la 50.000 lei.

Aplicarea sigiliilor inteligente şi monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri pe teritoriul naţional se realizează de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Autoritatea Vamală Română în baza unei analize de risc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8211 secunde