Influencerii intră sub lupa ANAF. Creatorii de conținut câștiga lunar sume uluitoare

929
Influencerii intră sub lupa ANAF. Creatorii de conținut câștiga lunar sume uluitoare - 2230-1696605700.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii anti-fraudă vor ca influencerii să nu uite să plătească impozite pentru banii pe care îi câștigă. Așa că le verifică veniturile și îi învață cum să completeze declarațiile fiscale.


Conform agențiilor specializate, influencerii pot câștiga de la câteva sute, până la zeci de mii de euro, pentru o singură postare. Unii dintre ei adună milioane de lei într-un an, potrivit stirileprotv.ro


Pentru o singură postare sau apariție, în funcție de cât de mare este comunitatea care îi urmărește, influencerii pot câștiga enorm, spun specialiştii în social media. Cifrele înregistrate de firmele celor mai urmăriți creatori de conținut din țara noastră sunt impresionante.


De exemplu, cele trei firme ale lui Dorian Popa au avut afaceri nete de peste 3,3 milioane de lei în 2022. Cântărețul a declarat că în cea mai slabă lună a câștigat în jur de 40.000 de euro, iar în lunile bune acest venit se dublează.
Firma Adelinei Pestriţu, care are în paralel și un magazin de haine, a avut o cifră de afaceri netă de 1,9 milioane de lei în 2022, în timp ce Andrei Şelaru, cunoscut sub numele de Selly, a înregistrat prin compania să afaceri de 770.000 de lei în 2022.


Cei mai mulți și-au deschis firme și lucrează prin diferite agenții care percep la rândul lor tarife suplimentare. Pe urmele lor au ajuns însă și inspectorii ANAF, care au demarat o serie de controale.


Inspectorii ANAF au luat în vizor 31 de firme și au descoperit nereguli în 17 companii. Autoritățile au găsit sume suplimentare de plată de aproximativ 1,2 milioane de lei. Asta înseamnă că fie nu și-au declarat corect veniturile, fie au susținut că au cheltuieli mai mari.


Puțini sunt însă cei care mai lucrează pe cont propriu, spun specialiștii social media. Potrivit datelor ANAF, sunt peste 150 de creatori de conținut, persoane fizice, care au obținut venituri de peste 150 de milioane de lei. Cea mai mare sumă încasată de o persoană a ajuns la 6,1 milioane de lei, obținută pe parcursul a cinci ani.


Pentru a nu fi penalizate, toate persoanele care obțin venituri din postări pe Facebook, Instagram, TikTok, Youtube și nu au firmă trebuie să completeze declarația unică. De curând, ANAF a lansat inclusiv webinarii specifice pentru creatorii de conținut.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0425 secunde