Antifrauda fiscală le stă multora ca un os în gât și ar vrea să-l scuipe

1329
4
Antifrauda fiscală le stă multora  ca un os în gât și ar vrea să-l scuipe - antfrauda-1488819715.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 martie 2017, sporul de risc și de suprasolicitare neuropsihică pe care îl primeau inspectorii antifraudă fiscală a fost amputat de la 25% la 5% din salariul brut. Măsura a fost stabilită printr-un ordin al președintelui ANAF.

În legătură cu acest aspect, conducerea ANAF a făcut următoarele precizări: "În construcția bugetară pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care să susțină acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim prevăzut de lege (25% din salariul de bază), de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenți.

Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentând un procent de 95,38% din execuția anului 2016.

În ciuda acestei situații, conducerea ANAF a apreciat necesitatea menținerii acestui spor în cuantum de 5% din salariul de bază, pentru inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, precum și a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, în cuantum de 75%. Mentionăm că se va reveni cu o analiză în ceea ce privește modificarea procentului sporului de risc și suprasolictare neuropsihică în momentul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, luându-se măsurile care se vor impune."

Comunicatul ocolește esențialul nerăspunzând la întrebarea: Cine și de ce nu a prevăzut fondurile în bugetul pe 2017?

Măsura luată împotriva inspectorilor antifraudă fiscală este în discordanță cu creșterile salariale ale celorlalte categorii de bugetari, pe care Guvernul Grindeanul le-a promovat de la instalarea sa și până în prezent, dar și cu presiunea pe care o pune Executivul pe ANAF pentru creșterea veniturilor colectate la buget. Ea denotă existența unei anume atitudini la nivel central față de instituția anifraudei.

Lucrurile sunt mult mai grave decât par la prima vedere. Surse din cadrul Fiscului susțin că Direcția Generală Antifraudă Fiscală nu este privită cu ochi buni în anumite cercuri cu putere de decizie. În anii trecuți, inspectorii antifraudă fiscală au călcat "pe bătături", multă lume "subțire" și s-au ales cu destui dușmani. De altfel, viitoarea Lege a prevenției este una dintre măsurile gândite pentru a-i transforma din "războinici ai Codului fiscal" în simpli figuranți. În cercurile inițiaților se spune că ar exista vreo două variante de reorganizare a Antifraudei și că bocitoarele defunctei și coruptei Gărzi Financiare se gândesc chiar la desființarea ei.

Un lucru este clar: Antifrauda le stă multora ca un os în gât și tare ar mai vrea să-l scuipe.

Comentează știrea

Dobre
7 martie 2017
figuri

Antifrauda... niste fraude de tip stalinist, niste parveniti corupti care se plimba pe banii statului facand abuzuri.

mircea
7 martie 2017
spagari

jumatate sunt tot spagari !

joker
7 martie 2017
antifrauda

Nu este de inteles acest spor de suprasolicitare neuropsihica!!! Care este suprasolicitarea?Faptul ca nu vin decat sa faca trimitere la niste paragrafe din lege,ca si cum contribuabilul trebuie sa aiba cunostinte din Codul fiscal,si sa amendeze?Li se pare ca sant Dumnezeu pe Pamant!!!Cand vor cunoaste ce inseamna o afacere,care este greutatea gestionarii unei afaceri ,vor face mai intai preventie si dupa, vor lua masura amendarii,atunci sa primeasca un spor mai mare.Nu toti din antifraud sant spagari,sant intr-un procent destul de mic.Dar dupa cum stim :padure fara uscaturi nu exista!Un lucru este esential pentru cei de la antifrauda:sa-si schimbe mentalitatea si sa inteleaga ca sant in slujba cetateanului si nu invers,si STATUL este masa de contribuabili ,NU ei cei de la antifrauda!!!

Cosmin
4 ianuarie 2018
turma

sunteti parte dintr-o turma si nu aveti habar de nimic. aruncati cu vorbe fara sa ganditi si sa va auziti. numai spagi, fraude si barfe rostiti intr-una indobitociti de vremuri, neputinciosi, invidiosi, pusi doar pe furturi, corupti sau chiar tampiti...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Martie 2017
Stire din Economie : Furtună la Fisc!
Marţi, 28 Februarie 2017
Stire din Economie : Iată ce amenzi a dat Antifrauda
Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei românești
Pagina a fost generata in 0.9893 secunde