Avalanșă de cereri de ajutoare de stat pentru investiții în industria prelucrătoare

140
Avalanșă de cereri de ajutoare de stat pentru investiții în industria prelucrătoare - avalansadecererideajutoaredestat-1674489671.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Economiei se confruntă cu o cerere uriașă de granturi pentru investiții, din partea industriei prelucrătoare. Cererea este de 10 ori mai mare față de bugetul schemei de ajutor de stat.

„Aproape 100 de companii au trimis proiecte pentru granturile puse la dispoziție de Ministerul Economiei prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. 26 dintre acestea au reușit să obțină un punctaj de 100% la criteriile de eligibilitate. Cererea foarte mare mă motivează să continui sprijinul pentru industria prelucrătoare. La începutul lunii martie deschidem un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro, iar din 2024, schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare va deveni schemă multianuală, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro pe an. Este pentru prima dată în 30 de ani când industria prelucrătoare este sprijinită printr-o schemă de ajutor de stat. La finalul anului 2022 am încheiat sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru cele 150 de milioane de euro, unde au fost depuse 96 de proiecte, dintre care 26 au obținut punctaj maxim conform criteriilor prevăzute în Ghid. Valoarea celor 26 de proiecte este de șase ori mai mare față de valoarea totală a granturilor puse la dispoziție de Ministerului Economiei, ceea ce demonstrează o cerere uriașă de sprijin din partea companiilor mari din industria prelucrătoare. Valoarea minimă a fiecărui proiect depus este de 3 milioane de euro, ceea ce a făcut ca înscrierea la accesarea acestor fonduri să fie făcută doar de companii mari” - a declarat ministrul Florin Spătaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9583 secunde