Banking, investiţii, asigurări. INFO economic

144
Banking, investiţii, asigurări. INFO economic - 1-1698312991.jpg

Articole de la același autor

l CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investiţii un nou acord, de 105 milioane de euro, pentru susţinerea IMM-urilor şi a companiilor mici cu capitalizare medie pentru creşterea competitivităţii acestora şi trecerea la o economie verde, sustenabilă, se arată într-un comunicat de presă transmis joi, 26 octombrie, de CEC Bank. Plafoanele contractate se ridică la 70 de milioane de euro pentru Competitivitatea IMM-urilor şi la 35 de milioane de euro pentru Sustenabilitate, companiile eligibile având posibilitatea de a accesa resurse necesare consolidării şi creşterii afacerilor, dar şi pentru tranziţia la o economie verde, în linie cu tendinţele de dezvoltare la nivel european şi internaţional.

l Activitatea de investiţii hoteliere în regiunea Europei Centrale şi de Est - Polonia, Cehia, România, Ungaria, Bulgaria, Slovacia - a crescut cu 74%, în perioada iunie 2022 - iunie 2023, faţă de intervalul anterior de 12 luni, până la o valoare de 464 milioane de euro, arată o analiză realizată de Cushman & Wakefield şi CMS. În acest context, specialiştii estimează că volumul investiţiilor ar putea ajunge la 563 milioane de euro, până la sfârşitul acestui an, cu aproape 30% mai mult decât cu un an în urmă.

l Populaţia României este din ce în ce mai vulnerabilă în faţa riscurilor de zi cu zi, care pot conduce la accidente, îmbolnăviri sau chiar la decese şi, într-o astfel de situaţie neprevăzută, o familie din ţara noastră ar avea nevoie, în medie, de 132.000 de lei, conform unei analize realizate de o echipă de experţi independenţi pentru UNSAR. În ţara noastră, asigurările de viaţă reprezintă doar 16% din totalul pieţei de asigurări şi au un grad redus de penetrare în comparaţie cu celelalte ţări din regiune. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5342 secunde