Budăi despre pensiile speciale: “Angajații care beneficiază de pensii speciale să se pensioneze la 65 de ani “

394
Budăi despre pensiile speciale: “Angajații care beneficiază de pensii speciale să se pensioneze la 65 de ani “ - jmg9ndqwjmhhc2g9ytnimwu3mgezyjk5-1684760458.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni că „s-au stabilit câteva criterii și principii cu Comisia Europeană pentru a putea fi îndeplinit jalonul pensiilor speciale”. Modificările vor avea loc treptat, iar până joi amendamentele vor fi gata, a mai spus ministrul Budăi.


“Principiile si criteriile stabilite sunt: creșterea treptată a vârstei de pensionare în conformitate cu sistemul public de pensii până la 65 de ani, drepturile de pensii vor fi calculate prin creșterea treptată a perioadei de contribuție, cum este prevăzut în sistemul public, astfel încât raportarea să fie la întreaga perioadă, creșterea treptată a vechimii necesare în specialitate pentru categoriile care nu aveau deja această raportare și eliminarea unor categorii de indemnizații și pensii plătite în baza unor legi speciale”, a mai spus el.


Ministrul a mai explicat că „magistrații nu vor mai putea să își aleagă perioada la care se raportează pensia, dar asta se va întâmpla treptat”.


De asemenea, pensiile militarilor și ale celor din MAI vor fi și ele supuse reformei, iar pensiile aflate în plată nu vor scădea, informează Digi24.


“Principiul noilor legi este că nu vor mai fi deosebiri atât de mari. Va fi o trecere treptată. Nu se poate face o trecere bruscă, dacă vrei să fii responsabil. O parte din amendamente sunt gata deja și le-am prezentat liderilor Coaliției. Am primit dispoziție ca toate amendamentele să fie gata până miercuri seară. Joi, Coaliția ar urma să le depună în Parlament. A fost îmbucurător că am reușit să obțin aceste principii, astfel încât să avem jalonul îndeplinit. Joi, toate informațiile vor fi publice. Vă garantez că cele convenite cu Comisia Europeană vor fi respectate”, a precizat Budăi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9588 secunde