CFR pune la bătaie un contract de aproape 40 milioane de lei pentru reparaţiile infrastructurii feroviare din portul Constanţa

326
CFR pune la bătaie un contract de aproape 40 milioane de lei pentru reparaţiile infrastructurii feroviare din portul Constanţa - 1-1683280835.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 5 mai, pe platforma SEAP, a fost publicat anunţul privind achiziţia „Lucrări de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta portului Constanţa - Prioritatea 3”. Valoarea totală estimată a contractului este de 32.355.792,36 lei fără TVA.

Lucrările care fac obiectul achiziţiei sunt de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta portului Constanţa, conform specificaţiilor caietului de sarcini. Lucrările presupun înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, având drept rezultat readucerea liniilor şi a aparatelor de cale în parametrii instrucţionali, în vederea redeschiderii acestora pentru exploatare cu vitezele prevăzute, în condiţii de deplină siguranţă.

„Lucrările aferente Priorităţii 3 constau în înlocuirea suprastructurii de cale ferată pe un număr de şapte linii, totalizând 1,450 km. De asemenea, vor fi înlocuite 14 aparate de cale şi seturile de traverse speciale din lemn la un număr de patru aparate de cale.

În cadrul lucrărilor, pe cele şapte linii vor fi utilizate exclusiv traverse din beton precomprimat, iar în curbe vor fi prevăzute traverse din beton precomprimat cu supralărgire”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul Mass Media din cadrul CFR Infrastructură.

Operatorii economici pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor, peste 22 zile, iar durata de execuţie este de maximum 240 zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dintre care 60 zile calendaristice pentru aprovizionarea cu materiale de cale şi 180 zile calendaristice pentru lucrările propriu zise.

Valoarea totală estimată, fără TVA, este de 32.355.792,36 lei.

Astfel, vor fi modernizate linii şi aparate de cale din Complexul Feroviar Port Constanţa, Constanţa Port Zona A, Constanţa Port Zona B, Constanţa Port A Gr. Siloz 2.

„Din cauza colmatării/deteriorării sistemului de drenare a apelor de suprafaţă de pe platforma CF a grupei B1 - Port Constanţa, excesul de apă şi umiditate determină apariţia unor probleme de instabilitate la terasamentele de cale ferată ale acestor linii.

Influenţa acestora asupra liniei de cale ferată este evidenţiată prin deformaţii ale căii în plan transversal şi longitudinal, pentru aducerea căii în parametrii de siguranţă fiind necesare lucrări repetate de rectificare la nivelul şi direcţia căii.

Pentru remedierea situaţiei, este necesară refacerea sistemului de drenare a platformei CF, în condiţiile respectării normelor şi instrucţiunilor CFR în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii CFR Infrastructură.

Criteriul de atribuire: cel mai bun raport calitate - preţ.

Finanţarea se face de la bugetul de stat - Program lucrări şi servicii întreţinerea şi funcţionarea/exploatarea infrastructurii publice derulate la nivel regional - SRCF Constanţa.

Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 15 iunie 2023, ora 15.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4141 secunde