CNAPMC - campioana administrării infrastructurii statului

118
CNAPMC - campioana administrării infrastructurii statului - cnapmccampioanaadministrariiinfr-1675879277.jpg

Articole de la același autor

România se confruntă cu două realități opuse: în timp ce infrastructura rutieră și cea feroviară au ajuns într-o stare dezastruoasă, infrastructura porturilor maritime este bine întreținută, reparată la timp, în continuă dezvoltare și modernizare. Meritul pentru starea înfloritoare a acesteia din urmă îi revine exclusiv Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. Aceasta se numără printre puținele unități cu capital de stat care tratează cu toată responsabilitatea obligațiile ce îi revin, utilizând propriile resurse și atrăgând finanțări europene pentru lucrările de investiții.

Recent, compania a finalizat reparațiile capitale la cheurile danelor 38 și 63 din portul Constanța, se arată într-un comunicat de presă. Au fost executate următoarele lucrări: refacerea taluzului din zona bolților blocurilor superioare, inclusiv reparații ale blocurilor cheului și ale unor zone degradate; refacerea coronamentului, a scării și canalului tehnologic; înlocuirea apărătorului de muchie metalic; completarea amortizorilor de cheu; repararea pereților canalului pe zonele degradate; înlocuirea și completarea dalele de acoperire degradate; curățarea, completarea și consolidarea patului de fundare al cheului.

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.640.549.42, finanțarea fiind asigurată din fondurile proprii ale Administrației Porturilor Maritime Constanța.

Stimați cititori, sunt convins că, dacă s-ar organiza un campionat al companiilor ce administrează infrastructura și bunurile statului, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime l-ar câștiga an de an. Chiar așa, domnilor guvernanți! Ce-ar fi să inițiați o astfel de competiție? Poate că de dragul întrecerii se vor trezi - „din somnul cel de moarte” despre care amintește imnul național - și ceilalți administratori ai patrimoniului de stat!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5793 secunde