Cresc salariile în Şantierul Naval Constanţa. "Trebuie să facem eforturi comune pentru a ne menţine pe linia de plutire"

3340
Cresc salariile în Şantierul Naval Constanţa.

Articole de la același autor

Veste bună pentru personalul Şantierului Naval Constanţa, toţi salariaţii urmând a beneficia, anul acesta, de o creştere salarială de 500 de lei. Dincolo de faptul că veniturile sporesc, extrem de importantă este sustenabilitatea acestei măsuri, luată în urma dialogului dintre conducerea societăţii şi sindicat.

Desfăşurată la sediul administrativ al Şantierului Naval Constanţa (SNC), Conferinţa anuală a Sindicatului Liber al Navaliştilor (SLN) din Şantierul Naval a fost una extrem de productivă, din toate punctele de vedere.

Din partea conducerii societăţii, a participat directorul general Radu Rusen, care a expus Master-Planul pentru anii 2024 - 2006. Astfel, în anul 2024, activitatea de construcţii noi se va concentra pe finalizarea proiectului H592, cu termen de livrare la jumătatea anului 2024, şi demararea proiectului H593, cu livrare la sfârşitul anului 2025, în cazul celui din urmă proiect fiind deja debitată prima tablă.

În faţa celor 68 de delegaţi cu drept de vot, preşedintele sindicatului, Perodin Dede, a prezentat raportul de activitate al Consiliului SLN aferent perioadei februarie 2023 - februarie 2024, apoi a transmis că a avut loc negocierea contractului colectiv de muncă (CCM), discuţiile vizând o creştere salarială colectivă.

„În urma negocierilor cu acţionarul majoritar şi cu conducerea societăţii, s-a obţinut o creştere salarială în sumă fixă de 500 de lei, pentru toată lumea. De asemenea, pentru 10% dintre salariaţi, existenţi la data de 1 martie 2023, va avea loc o renegociere a contractului individual de muncă (CIM)”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele sindicatului, Perodin Dede.

Subiectul forţa de muncă nu putea lipsi de pe agenda de lucru, un accent deosebit fiind pus pe pregătirea profesională a muncitorilor asiatici.

„În momentul de faţă, în şantier avem 200 de muncitori asiatici, iar sindicatul, prin structurile sale, şi-a asumat contribuţia pentru pregătirea lor profesională. Conform contractului colectiv de muncă, de pregătirea acestora se vor ocupa şefii de echipă şi maiştrii, fiecare pe specialitatea lor”, a explicat liderul de sindicat.

Ideea generală a conferinţei a fost aceea că toată lumea trebuie să depună eforturi pentru a menţine şantierul pe linia de plutire.

„Noi ne-am asumat, ca organizaţie sindicală, să ne angajăm, împreună cu conducerea societăţii, să creăm un climat optim pentru a ţine şantierul pe linia de plutire. Mulţumim şi pe această cale preşedintelui Gheorghe Bosînceanu, preşedintei Consiliului de Administraţie, Dumitriţa Bosînceanu, Consiliului Director, în frunte cu directorul general Radu Rusen, pentru efortul făcut de a creşte salariile în 2024 pentru toată lumea. Ne bucură faptul că s-a făcut această creştere salarială, dar trebuie să ne gândim şi la sustenabilitate, să facem un efort comun şi să avem de unde plăti”, a mai spus Perodin Dede. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde