Energie, aviaţie, fonduri europene. INFO economic

172
Energie, aviaţie, fonduri europene. INFO economic - info-dumi-1686497189.jpg
l Oferta publică iniţială a Hidroelectrica va fi cel mai important eveniment din săptămânile următoare, a precizat directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase. Hidroelectrica a anunţat intenţia Fondului Proprietatea de a desfăşura o ofertă publică iniţială având drept obiect acţiuni ordinare existente. Oferta va avea loc după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

l Ryanair va opera 200 de zboruri pe săptămână şi 17 noi rute către şi din Albania, inclusiv de la Bucureşti pentru turiştii români, ca parte a programului său de iarnă, cu bilete ce pornesc de la 29,99 euro / segment, a informat operatorul aerian irlandez. Ryanair a lansat vânzări la preţuri promoţionale pe noua rută spre şi de la Aeroportul Tirana, în perioada octombrie 2023 - martie 2024, rezervările urmând să fie făcute până pe 11 iunie, doar pe site-ul Ryanair.com.

l Fonduri europene în valoare de 420 de milioane de euro vor fi investite în industria microelectronicii din România, trei proiecte de anvergură fiind alese de Comisia Europeană pentru finanţare, informează Ministerul Economiei. Apelul pentru depunerea de proiecte de tip IPCEI a fost lansat la începutul anului 2022 pentru dezvoltarea microelectronicii în România, alocate pentru investiţii prin PNRR. În urma preselecţiei, s-au calificat opt participanţi direcţi şi 34 de potenţiali beneficiari indirecţi cooptaţi, această notificare fiind transmisă şi Comisiei Europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6441 secunde