Finanţe, agricultură, bursă. INFO economic

225
Finanţe, agricultură, bursă. INFO economic - 1-1691658636.jpg
l „Orice act normativ care va avea semnătura instituţiei noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare”, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Acesta a transmis că Ministerul Finanţelor îşi continuă rolul de integrator al propunerilor fiscal-bugetare ce vor fi cuprinse în pachetul pe care coaliţia de guvernare îl vrea pentru a ajunge la o consolidare echilibrată a bugetului de stat.

l Condiţionalităţi şi cerinţe minime pentru activitatea agricolă, fermierul activ şi hectarul eligibil au fost printre subiectele abordate de către ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în cadrul unor consultări cu mediul asociativ privind modificarea Planului Strategic PAC- Pilonul I - FEGA. De asemenea, au fost prezentate o serie de modificări ale cerinţelor privind ecoschemele din sectorul vegetal şi zootehnic în scopul creşterii atractivităţii acestor intervenţii, inclusiv prin propunerea unor cuantumuri mărite ale plăţilor acordate pentru ecoschemele care vizează bunăstarea animalelor.

l Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe aproape toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit 87 de milioane de lei. Cele mai tranzacţionate companii pe piaţa reglementată au fost Hidroelectrica, cu un rulaj de 38,29 milioane de lei, OMV Petrom - 15,54 milioane de lei şi Banca Transilvania - 8,89 milioane de lei. Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,61%, până la 13.000,36 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la bursă, a consemnat o scădere cu 0,62%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6334 secunde