Dacă nu va fi oprit la timp

Fiscul va irosi milioane de lei cu o corespondență inutilă

222
Fiscul va irosi milioane de lei cu  o corespondență inutilă - fisculvairosi-1393171534.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice aduce câteva clarificări în chestiunea certificării declarațiilor fiscale ale persoanelor juridice de către consultanții fiscali. Printr-un comunicat de presă, informează contri-buabilii că măsura prevăzută în alin. (5) al art. 83 din Codul de procedură fiscală se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2014. 
Pe de altă parte, ministerul precizează că respectivul Cod "nu prevede posibilitatea respingerii declarației fiscale anuale în situația în care aceasta nu a fost certificată de către un consultant fiscal și, de asemenea, nu prevede nici sancțiuni contravenționale în caz de nerespectare a acestei obligații. Declarațiile fiscale depuse de contribuabili, chiar necertificate, se înregistrează la registratura organului fiscal, se procesează și se utilizează pentru toate scopurile fiscale prevăzute de lege."
Ministerul atenționează că Fiscul "poate totuși informa contribuabilii asupra neîndeplinirii obligației de certificare a declarației fiscale în vederea aplicării corecte a prevederilor legislației fiscale."  Altfel spus, organele fiscale vor cheltui timp și bani publici cu o corespondență inutilă. 
Dacă ținem cont de faptul că la data de 30.11.2013, erau activi 1.066.506 de agenți economici, din care 718.519 persoane juridice și 347.987 persoane fizice autorizate, ne putem aștepta la pierderi de milioane de lei din bugetul statului, cu această corespondență. Rațional ar fi ca Ministerul Finanțelor Publice să o interzică, întrucât nu este doar o dovadă de crasă birocrație, ci și deosebit de păguboasă: în loc să aducă venituri la visteria statului, le irosește.  
Trebuie spus că Ministerul Finanțelor Publice intenționează să elimine caracterul obligatoriu al certificării declarațiilor fiscale de către consultanții fiscali. Printr-un proiect de OUG publicat pe site-ul său, se propune ca ea să fie opțională. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Stire din Economie : Cum ne apărăm de abuzurile Fiscului?
Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Economie : Bâlbâieli cu legislația fiscală
Pagina a fost generata in 1.7848 secunde