Fonduri nerambursabile pentru producătorii din sectorul agricol şi pomicol. Ce condiţii trebuie îndeplinite

156
Fonduri nerambursabile pentru producătorii din sectorul agricol şi pomicol. Ce condiţii trebuie îndeplinite - 1-1709727837.jpg

Articole de la același autor

Grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol nou înfiinţate pot obţine finanţare nerambursabilă de 100% pentru producţia comercializată în primii cinci ani de la recunoaştere, se arată în Ghidul solicitantului pus în dezbatere publică de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

„Finanţarea acordată este 100% nerambursabilă şi nu poate să depăşească 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaştere, precum şi suma maximă de 100.000 euro/ an. Sprijinul se acordă sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătit în tranşe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăşi cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut, acordat în baza unui plan de afaceri.

Beneficiarii care pot obţine finanţare prin DR-33 sunt grupurile de producători din sectorul agricol şi pomicol, constituite în baza legislaţiei naţionale în vigoare şi recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înainte de solicitarea sprijinului.

Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători din sectorul agricol şi pomicol, prevăzute în cererea de finanţare/planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, 6 martie, de agenţie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde