Guvernul interzice gospodăriilor țărănești să vândă porcul din curte

198
Guvernul interzice gospodăriilor țărănești să vândă porcul din curte - fond-adio-porc-1699296202.jpg

Articole de la același autor

Lovitură grea pentru crescătorii de porci. Gospodarii nu mai au voie să vândă porcul și carnea de porc din curte. ANSVSA a emis de curând noile norme privind aplicarea Legii porcului, principala prevedere referindu-se la interzicerea comercializării acestora sau a cărnii provenite de la porcinele crescute în gospodării.

În cadrul noilor modificări ale legii privind creșterea și vânzarea porcilor în gospodăriile țărănești, s-a introdus o interdicție totală asupra vânzării porcilor vii. Ea se aplică și cărnii provenite de la acești porci, punând în dificultate gospodarii care sperau să obțină un profit din vânzarea animalelor din curte înainte de Crăciun. Conform noilor reglementări, crescătorii de porci din gospodării sunt obligați să declare animalele la Primărie, în Registrul Agricol. Acest pas adițional are ca scop monitorizarea și reglementarea mai stricte a creșterii porcinelor. De asemenea, normele privind transportul porcinelor au fost revizuite. Acestea permit mutarea porcinelor între diferite tipuri de exploatații și abatoare, cu condiția ca anumite cerințe să fie îndeplinite. Transportul porcinelor vii este permis numai cu mijloace de transport înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, iar aceste mijloace trebuie să fie curățate și dezinfectate după fiecare descărcare de animale. Operațiunea de curățare, spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport pentru animale vii se atestă prin încheierea unui proces-verbal de dezinfecție a mijlocului de transport animale vii, de către unitatea de curățare, spălare și dezinfecție a mijloacelor de transport animale vii, autorizată sanitar-veterinar, care a efectuat operațiunea.

Toate procesele-verbale încheiate în urma efectuării curățeniei, spălării și dezinfecției mijloacelor de transport animale vii se consemnează într-un registru de evidență a proceselor-verbale de dezinfecție a mijloacelor de transport animale vii. Cu toate acestea, există o excepție pentru transportul de scurtă distanță, unde proprietarii de porci pot utiliza propriile mijloace de transport pe o distanță mai mică de 50 km, fără a fi nevoie de înregistrare sau autorizare sanitar-veterinară, cu condiția să respecte cerințele generale privind transportul de animale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.324 secunde