Încă o „strigare” pentru vânzarea feribotului „Eforie”. Licitaţia, la Bursa Română de Mărfuri

621
Încă o „strigare” pentru vânzarea feribotului „Eforie”. Licitaţia, la Bursa Română de Mărfuri - 1-1704975276.jpg

Articole de la același autor

Statul român se chinuie să scape de ultima „rămăşiţă” a celebrei sale flote maritime comerciale. Astfel, CFR Marfă, compania care deţine dreptul de proprietate, anunţă reluarea acţiunii de valorificare a feribotului „Eforie”, asta după ce a încasat peste 13 milioane de lei pentru „surata” „Mangalia”.

„În vederea returnării ajutorului de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, CFR Marfă se află într-un proces amplu de valorificare a mijloacelor fixe disponibile neutilizate în activitatea de transport feroviar de marfă. În cadrul acestui demers, care are ca scop maximizarea veniturilor şi accelerarea procesului de stingere a ajutorului de stat, CFR Marfă reia şedinţă de licitaţie pentru nava ferry-boat «Eforie», prin intermediul Bursei Române de Mărfuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de companie.

Procedura de licitaţie se va desfăşura, vineri, 12 ianuarie, de la ora 10, cu prezenţa fizică a ofertanţilor, la Bursa Română de Mărfuri.

Feribotul „Eforie» se află în conservare, fiind acostat în dana 108, portul Constanţa Sud - Agigea.

„Adjudecarea se va face pentru întreaga navă, mijloacele fixe aferente şi a combustibililor şi lubrifianţilor din tancul acesteia, în condiţiile «aşa cum este, acolo unde este». Nava poate fi vizionată şi inspectată la locul de acostare, la cerere, în prezenţa reprezentanţilor CFR Marfă”, precizează sursa citată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3994 secunde