Incidente și accidente pe mări și oceane

304
Incidente  și accidente pe mări și oceane - incidente-1478628924.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 6 noiembrie 2016, la bordul traulerului "Novouyanovsk" a avut loc o explozie în compartimentul mașini, în carterul motorului principal. Un membru al echipajului a fost ucis, iar alți doi sunt răniți. Nava, cu un echipaj de 84 de oameni, a rămas în derivă pe Mare Okhotsk.

v v v

Un docher din portul bulgăresc Burgas a căzut de la înălțime în cala cargoului de mărfuri generale "Santana". Nava se afla sub operațiuni de încărcare - descărcare. Lucrătorul a murit în urma impactului.

v v v

Bulk-carrier-ul "ABM Discovery" a fost găsit vinovat de poluarea apelor din zona de coastă a Antaliei (Turcia). Incidentul a avut loc în perioada 27 octombrie - 2 noiembrie. Nava a primit o amendă de 34.000 de dolari, urmând să o achite sau să depună o garanție, pentru a fi lăsată să părăsească portul Isdemir, unde este reținută.

v v v

Cargoul de mărfuri generale "Sestro-retsk" a intrat în coliziune cu tancul de buncheraj "Kolonok -139", pe Canalul Volga - Marea Caspică. Ambele nave au suferit ușoare pagube și au fost aduse în zona de ancoraj pentru investigații. Ulterior, "Sestroretsk" și-a reluat voiajul.

v v v

Gruparea teroristă Abu Sayyaf, din Filipine, a răpit un navigator german în vârstă și i-a ucis soția. Știrea a fost confirmată de oficialii militari filipinezi. Maiorul Filemon Tan, un purtător de cuvânt militar regional, a anunțat că a fost găsit corpul unei femei goale într-un iaht abandonat în Sulu, care este un bastion al grupului terorist.

Pe 6 noiembrie, teroriștii au anunțat că au un prizonier german în vârstă de 70 de ani. Captivul s-a identificat în timpul unui apel telefonic ca fiind Jurgen Kantner, partenera sa fiind Sabrina Merz. Maiorul Filemon Tan a confirmat identitatea cuplului.

Nu este prima dată când cuplul german a fost atacat pe mare. Jurgen Kantner și Sabrina Merz au fost răpiți de pirații somalezi în 2008. Au fost eliberați după mai mult de 50 de zile de captivitate, după ce s-a plătit o răscumpărare.

Muammar Askali, un purtător de cuvânt al grupării teroriste, a declarat pentru mass-media că Sabrina Merz a încercat să tragă îi ei și astfel a fost ucisă. El a descris incidentul ca fiind "nefericit". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.4096 secunde