Incidente și accidente pe mări și oceane

237
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari711-1478536976.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 5 noiembrie 2016, autoritățile din Istanbul, au descoperit la bordul cargoului de mărfuri generale "Petr", o mare încărcătură de țigări ilegale. Echipajul navei, compus dintr-un marinar rus, trei azeri și șase ucraineni, a fost arestat. În total au fost găsite 1.100.000 de pachete de țigări. A fost arestat, de asemenea, echipajul de șase oameni al unei ambarcațiuni de pescuit turcești, care urma să des-carce marfa de contrabandă. 


Tancul de produse petroliere "Spottail" a eșuat în Strâmtoarea Singapore, la est de Pulau Takong Besar, Indonezia, la scurt timp după plecarea din Singapore. Nava era încărcată și urma să ajungă la Galle, Sri Lanka. Nu s-a raportat nicio scurgere de hidrocarburi. Se pare că tancul petrolier nu a schimbat cursul și s-a îndreptat direct spre apele de mică adâncime.


Pe bulk-carrier-ul "Columbia River", care se afla ancorat în zona de ancoraj exterioară a portului Lagos, Nigeria, au urcat mulți pirați înarmați. Echipajul a reușit să transmită semnalul de primejdie și să se baricadeze în camera secretă, special amenajată. Autoritățile au intervenit cu ambarcațiuni de patrulare. Între pirați și forțele armate s-a desfășurat un schimb de focuri. Nimeni dintre membri echipajului nu a fost rănit.


Comandantul forței navale EU NAVFOR a confirmat faptul că pirații au atacat tancul chimic "CPO Coreea", în Oceanul Indian, la 330 mile est de coasta Somaliei. În timpul atacului, între cei șase bărbați înarmați care se aflau într-o șalupă rapidă și echipa de securitate de la bordul tancului chimic a avut loc un schimb de focuri. În cele din urmă, pirații au fost nevoiți să abandoneze lupta. Grație eforturilor echipei de securitate, "CPO Coreea" și-a continuat voiajul în Oceanul Indian, fără a avea victime la bord.


Acesta este primul atac pirateresc asupra unei nave comerciale, raportat în largul coastelor Somaliei, după mai bine de doi ani și jumătate. Pe 22 oc-tombrie 2016, pirații somalezi au eliberat 26 de ostatici de pe vasul de pescuit "Naham 3", care au fost în cap-tivitate timp de patru ani și jumătate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Stire din Economie : Incidente  și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.28 secunde