Incidente și accidente pe mări și oceane

249
Incidente și accidente  pe mări și oceane - incidente-1479144002.jpg

Articole de la același autor

Un șarpe Mamba, unul dintre dintre cei mai mortali șerpi din lume, extrem de veninos, a fost găsit în portul Aberdeen, la bordul cargoului olandez "Ual Bodewes". A fost chemată în ajutor organizația scoțiană de protecție a animalelor SPCA, care împreună cu ofițerii portuari a transferat animalul la centrul Drumoak, unde va fi eutanasiat. Nava a sosit la Aberdeen din Africa de Vest, ultimele două porturi de escală au fost europene - Las Palmas și La Pallice. În Africa, "Ual Bodewes" a avut escale în porturile din Gabon, Angola, Nigeria, Camerun, Congo-Brazzaville și Guineea Ecuatorială.

v v v

Bulk-carrier-ul "Royal 16" a fost atacat în timpul voiajului dinspre Hai Phong, Vietnam spre Davao, la 8,3 mile marine sud-est de Insula Coco, în Strâmtoarea Basilan. Un număr neprecizat de persoane înarmate au urcat la bordul navei și au răpit șase membri ai echipajului, printre care comandantul și secundul. Apoi, pirații au plecat cu o șalupă rapidă. La bordul navei au mai rămas 13 navigatori. Niciunul dintre ei nu a fost rănit. Nava s-a îndreptat spre portul Zamboanga.

v v v

O navă comercială a fost atacată la 160 mile nautice de Brass, Nigeria, în Golful Guineea. Pirații aflați pe o ambarcațiune rapidă au deschis focul și au reușit să abordeze nava. Briganzii au furat echipament și au răpit cinci membri ai echipajului, după care au părăsit nava.

v v v

Căpitanul în vârstă de 64 de ani al cargoului rusesc "Brin - Navolk" a fost condamnat la patru luni de închisoare de instanța de judecată din Barrow Crown, după ce a recunoscut că este vinovat de a fi fost la comanda navei sub influența alcoolului. Cargoul, având pilot la bord, a evitat o coliziune cu un alt vas, pe data de 8 noiembrie 2016, în timp ce intra în portul Barrow-in-Furness, de la Marea Irlandei. Potrivit presei locale, nava a evitat coliziunea datorită pilotului, care a ordonat remorcherului să o împingă. Căpitanul a fost testat la fața locului, testul indicând o concentrație de 80 micrograme de alcool la 100 mililitri de aer respirat, cu mult peste limita legală de 35 de micrograme.

v v v

35 de containere goale de pe nava portcontainer "Hanjin Seattle" au căzut în apele mării, pe vreme de furtună, la intrarea în strâmtoarea Juan de Fuca, în apropiere de capătul de sud al insulei Vancouver. Unele dintre containere plutesc și prezintă pericol pentru transportul maritim. Nava a acostat în Port Angeles. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Incidente și accidente  pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 1.2598 secunde