Inflaţie, navigaţie fluvială, finanţe. INFO economic

140
Inflaţie, navigaţie fluvială, finanţe. INFO economic - 1-1710760479.jpg

Articole de la același autor

l Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, 18 martie, de Eurostat.

În luna februarie, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Letonia şi Danemarca (ambele cu 0,6%), urmate de Italia (cu o inflaţie de 0,8%). La polul opus, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost România (7,1%), Croaţia (4,8%) şi Estonia (4,4%).

l În perioada 12 - 25 mai 2024, Centrul Naţional de Pregătire a Personalului din Transporturi Navale - CERONAV va desfăşura o mobilitate Erasmus+, la care pot participa cursanţii din cadrul programului de calificare marinar fluvial.

„Procesul de selecţie a grupului de participanţi la stagiul de pregătire practică organizat în Estonia a început deja”, au transmis reprezentanţii CERONAV.

l O poziţie fiscală mai bună pe termen mediu va asigura un rating mai bun, iar un rating mai bun se va reflecta în costuri mai mici imediat, a declarat, luni, 18 martie, Ştefan Nanu, directorul general al Direcţiei Generale de Trezorerie şi Datorie Publică din cadrul Ministerului Finanţelor. El a explicat că este nevoie şi de consecvenţă, menţionând că în cazul României se sancţionează lipsa de consecvenţă de-a lungul anilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5018 secunde