Greva navigatorilor de pe „Argo”. Munca fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită!”

340
Greva navigatorilor de pe „Argo”. Munca fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită!” - 1-1708505505.jpg

Articole de la același autor

Momente dramatice pentru membrii echipajului navei „Argo”, sub pavilion Germania, care, neîncasându-şi salariile de câteva luni, au intrat în grevă.

„Membrii echipajului navei «Argo» au afirmat că şi-au plătit din banii lor alimentele pentru a putea continua voiajul şi a ajunge în bune condiţii cu nava în portul de destinaţie. Aceștia au asigurat ca imediat ce vor fi plătiți vor relua lucrul. Navigatorii au primit mai multe amenințări de la armator în decursul zilei de ieri (n.r. - luni, 20 februarie), pentru a înceta greva.

Vom informa autoritățile din portul Constanța și suntem siguri că monitorizează acest conflict să nu degenereze și vor apăra dreptul fundamental al navigatorilor de la bordul navei, dreptul la salariu în urma muncii prestate. Munca fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită!”, a transmis Adrian Mihălcioiu, preşedintele Sindicatului Liber al Navigatorilor, şef al ITF România.

Echipajul navei „Argo” este format din cinci membri, toți din Ucraina, suma salariilor neachitate depășind 29.000 de euro.

Nava a încărcat din Novi Sad.

Agentul din portul Constanța, totodată și broker, așteaptă marfa încărcată pe această navă cu maximă urgență.

Armatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus că încearcă să negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. Referitor la plata salariilor restante, el a spus că aceste timpuri sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaților. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4507 secunde