INFO economic

101
INFO economic - info-1711899627.jpg

Articole de la același autor

l România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel naţional, conform unui comunicat al Observatorului Român al Sărăciei Energetice. Astfel, România va primi 9,25% (6 miliarde de euro) din pachetul de finanţare în valoare de 65 miliarde euro al Fondului Social pentru Climă, disponibil în perioada 2026-2032.

l Aeroportul Internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea a fost inclus într-un program amplu de dezvoltare, ultimul contract de modernizare fiind semnat pe data de 1 septembrie 2022. În valoare de 180 de milioane de lei, proiectul viza realizarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene. În aceste condiţii, numărul pasagerilor este foarte mic, infrastructura aeriană fiind utilizată în special de avioane de mici dimensiuni.

l Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane de euro, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Proiectele care ar urma să fie depuse au o valoare minimă de 10 milioane de euro şi o valoare maximă de 100 de milioane de euro. De asemenea, Guvernul a adoptat şi pachetul de măsuri referitoare la finanţarea proiectelor de investiţii din fonduri externe de rambursabile, măsurile privitoare la operatorii economici cu capital de stat şi cu capital al unităţilor administrativ-teritoriale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9304 secunde