Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Salut intenţia Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bîstroe”

389
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Salut intenţia Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bîstroe” - 1-1679401465.jpg

Articole de la același autor

Partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători în ceea ce priveşte adâncimea canalului Bîstroe, acţiune la care să fie desemnat un expert român, a anunţat, marţi, 21 martie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Salut intenţia Ucrainei de a măsura adâncimea canalului Bîstroe! După săptămâni întregi de controverse, este timpul să se facă lumină în această problemă bilaterală.

Partea ucraineană a propus României să realizeze propriile măsurători la care noi să desemnăm un expert român. În prezent, avem un acord pentru măsurători care sunt efectuate de echipajele noastre pe braţul Chilia (partea ucraineană), între km 22 şi km 116. Partea română a solicitat acces pentru măsurători pe sectorul braţului Chilia cuprins între km 11 şi km 22, dar şi pe canalul Bîstroe.

În condiţiile în care inclusiv reprezentanţii Comisiei Europene au susţinut solicitările României, insist că este în interesul ambelor state să fie clarificată situaţia dragajelor efectuate de Ucraina pe tot braţul Chilia şi pe canalul Bîstroe”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a anunţat, la jumătatea lunii februarie, că există semnale că Ucraina face lucrări de dragare a canalului Bîstroe, acest lucru putând avea impact asupra mediului şi Deltei Dunării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.272 secunde