Permise şi licenţe pentru pescari! O nouă sesiune de ocupare a locurilor rămase libere

295
Permise şi licenţe pentru pescari! O nouă sesiune de ocupare a locurilor rămase libere - 1-1682603617.jpg

Articole de la același autor

Veşti bune pentru pescari. Având în vedere efortul de pescuit rămas nealocat conform Ordinului MADR nr. 45/539/2023, după sesiunea de depunere şi emitere/vizare a permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit comercial pentru anul 2023, se lansează o nouă sesiune pentru ocuparea locurilor rămase libere. Fir întins!

„Ca urmare a petiţiilor înregistrate privind alocarea dreptului la pescuit pe anul 2023, Deciziile nr. 260/19.04.2023 şi nr. 261/20.04.2023 se reevaluează, urmând a fi elaborată o nouă decizie. Lansăm o nouă sesiune pentru ocuparea locurilor rămase libere”, au transmis reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Termenul limită pentru depunerea documentelor privind emiterea şi/sau vizarea, după caz, a permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, cu excepţia celor de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Mării Negre, este data de 2 mai 2023.

În cazul pescarilor constănţeni, documentele necesare se depun într-un singur exemplar, la sediul instituţiei din strada Tudor Vladimirescu nr. 52. Verificarea dosarului se va efectua de către personalul cu drept de inspecţie şi control din cadrul ANPA, în perioada 3-12 mai, rezultatul verificărilor fiind consemnat într-o notă de constatare încheiată pentru fiecare dosar de licenţiere şi autorizare. Ulterior, între 12 şi 25 mai, compartimentul desemnat cu emiterea/vizarea permiselor, licenţelor, autorizaţiilor de pescuit comercial va proceda la avizarea şi emiterea acestora.

Reamintim însă că pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoate acvatice vii în habitatele piscicole naturale este interzis în această perioadă, până pe data de 7 iunie, inclusiv.

XXX

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Pescari de la Marea Neagră (FOPMN), Laurenţiu Mirea, a declarat că flota românească de pescuit în Marea Neagră numără circa 1.000 de pescari, din care aproximativ 500 sunt scafandri. Ei îşi desfăşoară activitatea cu 28 de traulere de fund şi 158 de bărci pescăreşti.

„În judeţul Constanţa, la Marea Neagră şi Delta Dunării, nu există infrastructura pescărească specializată, porturi şi adăposturi, care să conţină facilităţi specifice de acostare, debarcare, stocare şi vânzare a produselor pescăreşti şi inclusiv asigurarea condiţiilor minime, apă, energie electrică, combustibil şi gheaţă”, a spus Laurenţiu Mirea.

Potrivit acestuia, în ultimii zece ani, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a avut 100.000 de metri pătraţi de teren în Portul Comercial Midia Năvodari, unde încearcă să realizeze un port pescăresc pentru vapoare, şi 12 plaje unde trebuia să realizeze puncte de debarcare pentru micii pescari pe care le-a înapoiat acum doi ani Direcţiei Apelor Române, însă niciunul din aceste proiecte nu s-a concretizat până în prezent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0324 secunde