Plătitori de taxe și impozite, donați! Bugetul e pe drojdie...

387
Plătitori de taxe și impozite, donați! Bugetul e pe drojdie... - 71bba973ffee05c52cea63b565611625.jpg

Articole de la același autor

România este țara surprizelor, mai ales pentru români. Tocmai când ai spus că le-ai văzut pe toate și că nimic nu te-ar mai putea mira de-acum încolo, vine istețul nostru guvern cu o drăcovenie care le întrece pe toate cele ce-au fost, de rămâne și istoria universală mută.

În premieră galactică
Poate greșesc, dar nu cred că vreunul dintre dumneavoastră, mult încercați plătitori de taxe și impozite, a mai auzit ca vreun minister de finanțe din galaxia noastră să fi deschis la trezoreria națională un cont de "donații pentru diminuarea efectelor crizei economice". Iată că Ministerul român al Finanțelor Publice a comis-o în premieră galactică.
Ce cale vor urma donațiile? Din trezorerie, banii vor fi vărsați în malaxorul bugetului statului, la un loc cu cei proveniți din taxe, impozite, amenzi, redevențe, privatizări, credite bancare și tranșe de la FMI. În acest melanj bugetar, donațiile vor fi ca praful de sare, care nu hrănește, dar dă gust mâncării.
Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci ar trebui să breveteze, degrabă, ideea guvernanților români; nu care cumva s-o fure mutanții de pe-o neștiută planetă.
Trebuie spus că, pentru mințile unor oameni normali, invenția aceasta este puțin prea complicată, greu de înțeles. Pământeanul - adică individul care trăiește cu picioarele pe pământ - este obișnuit să pună întrebări penibil de banale, de genul: Care sunt efectele crizei pe care Ministerul Finanțelor Publice vrea să le diminueze prin donații (scăderea PIB-ului, reducerea consumului, creșterea șomajului, amplificarea economiei subterane, explozia falimentelor, adâncirea sărăciei)? Vor fi folosite donațiile pentru plata pensiilor, a salariilor bugetarilor, a facturilor instituțiilor de stat sau pentru lucrările de investiții? De ce nu se spune clar, care este destinația donațiilor, astfel încât să se poată verifica dacă banii au fost folosiți în scopul pentru care au fost colectați? De ce se implică statul, prin Ministerul Finanțelor Publice, în chestiunea donațiilor? Are această instituție publică atribuțiuni stabilite prin Legea bugetului și legea sa de organizare și funcționare, să colecteze bani din donații pentru diminuarea efectelor crizei economice? De ce nu este încredințată această misiune Bisericii, organizațiilor caritabile, care au demonstrat că pot alina suferințele celor loviți de sărăcie?

Întrebări inutile
Veșnic plătitori de taxe și impozite, care ați putea deveni și onorabili donatori la bugetul statului, nu cred că trebuie să mai puneți întrebări inutile. Ați întrebat de mii de ori ce-au făcut instituțiile statului cu contribuțiile dumneavoastră la asigurările de pensii și de sănătate. În loc de răspuns, v-au tăiat 15% din pensie și v-au pus să vă achitați analizele medicale și doctoriile. V-a răspuns cineva de ce un kilometru de autostradă construit pe banii contribuabilului român este mai scump de 5, 10 sau 20 de ori decât cel construit din taxele contribuabilului bulgar, sârb, francez sau german? În loc de orice răspuns, guvernanții au deschis contul de sub-scripții! Donați, plătitori de taxe și impozite, bugetul e pe drojdie! Donați!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7862 secunde