Potop de cereri de finanțare în cel de-al doilea apel de proiecte "Valul renovării"

117
Potop de cereri de finanțare în cel de-al doilea apel de proiecte

Articole de la același autor

În primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru „Valul renovării”, au fost depuse 1.503 cereri de finanțare, în valoare totală de 2,34 miliarde de euro, a anunțat Cseke Attila - ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

„Programul de renovare a clădirilor derulat de Ministerul Dezvoltării este de succes, fapt care se vede din numărul mare de cereri depuse. A fost un program transparent, bine pregătit, astfel că beneficiarii au accesat rapid și eficient fondurile” – a declarat ministrul.

Pe data de 10 octombrie, Ministerul Dezvoltării a lansat cea de-a doua rundă de apel de proiecte pentru eficientizarea energetică și consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Bugetul disponibil este de 985.405.000 de euro, finanțarea fiind asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice la nivel local.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, până la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare este 31 decembrie 2022.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2949 secunde