Preşedintele ANRE, George Niculescu: „Trebuie să menţinem un echilibru între nevoia de investiţii şi prosumatori”

183
Preşedintele ANRE, George Niculescu: „Trebuie să menţinem un echilibru între nevoia de investiţii şi prosumatori” - 1-1716810898.jpg

Articole de la același autor

Noua metodologie pentru cea de-a cincea perioadă de reglementare nu va fi aplicată până nu vor fi epuizate toate pârghiile de dialog cu industria de profil. Cel puţin aceasta este promisiunea preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), constănţeanul George Niculescu, participant, luni, 27 mai, la Forumul Energiei.

„Nu vom aplica niciun fel de nouă metodologie în a cincea perioadă de reglementare fără să epuizăm toate pârghiile de dialog cu industria. Fac lucrul acesta de când am preluat mandatul. Nu lucrăm cu uşile închise, ci autoritatea de reglementare este pe fiecare domeniu în parte în direct dialog cu cei interesaţi dacă vorbim de la prosumator, regulament de racordare, rată de rentabilitate.

Suntem în permanent dialog cu cei implicaţi şi cei afectaţi de ceea ce reglementăm. Discuţiile merg bine, spun eu. Evident că nu toată lumea o să fie mulţumită de această perioadă a cincea de reglementare. Este greu să mulţumeşti pe toată lumea când ai de luat o hotărâre atât de importantă. Important este să menţinem un echilibru, între nevoia de investiţii pe care o are reţeaua de distribuţie, indiferent de zona de distribuţie despre care vorbim, şi prosumatori, în creştere de la lună la lună faţă de faţă de februarie. În martie aveam cu 4.150 de prosumatori mai mult racordaţi la reţea, în total fiind 121.304, la 31 martie”, a declarat preşedintele George Niculescu.

Potrivit acestuia, comunităţile trebuie integrate în sistemul energetic, iar acest lucru se va face prin intermediul operatorilor de distribuţie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde