Protecția Consumatorilor taie în carne vie! Amenzi de peste 200.000 de lei date unor supermarketuri

317
Protecția Consumatorilor taie în carne vie! Amenzi de peste 200.000 de lei date unor supermarketuri - protectiaconsumatorilortaieincar-1645209863.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 16 februarie 2022, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au controlat zece magazine Profi, situate în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 din București, se arată într-un comunicat de presă

„Văd că apar produse noi pe rafturile magazinelor pe care le controlăm.

Găsim nesimțire la borcan, indolență la pachet și nepăsare feliată.

Pentru a fi sigur că acest tip de produse dispar de pe piață, suntem zilnic în magazinele din care consumatorii aleg să meargă la cumpărături. Nu ne dorim să mai aibă neșansa de a cumpăra lucruri cum sunt cele descrise mai sus. De aceea aplicăm sancțiuni, luăm măsuri ferme și suntem convinși că facem ceea ce trebuie. Transmit din nou consumatorilor să aibă convingerea că noi, chiar dacă avem un efectiv redus de comisari, ne facem treaba așa cum trebuie”, a declarat Horia Constantinescu - președintele ANPC.

Amenzile contravenționale aplicate, în urma verificărilor, de către echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov s-au ridicat la 227.000 lei. Pe lângă acestea, comisarii au aplicat și măsuri complementare, drept sancțiune, după cum urmează:

- oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe;

- oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, pentru nouă unități;

- a fost propusă închiderea temporară a unității, pe o durată de cel mult șase luni, pentru trei magazine.

Dintre cele mai importante nereguli constatate, sunt specificate, în comunicat, următoarele:

- comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice, deshidratate, cu urme de mucegai și lovituri mecanice;

- comercializarea unor produse cu data durabilității minimale de consum depășită;

- utilizarea unor spații de depozitare neigienizate;

- comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum;

- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător și depreciate;

- identificarea unei temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă și masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă și +10,8 grade C, la cea rece, într-una dintre locații nefuncționând masa caldă, deși produsele se aflau la vânzare;

- utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu mucegai, insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare și de ambalaje, fire de păr, mucuri de țigară cu vopsea exfoliată și cu scurgeri de lichide, cu grila ventilatorului plină de plastic topit;

- utilizarea unor rafturi, în zona de patiserie, neigienizate, pline de praf, resturi alimentare și insecte moarte;

- utilizarea unor mese calde în a căror cuvă se aflau depuneri de calcar, resturi alimente și gândaci;

- prezența de insecte (gândaci vii) într-o unitate;

- nerespectarea temperaturilor de depozitare;

- produse aflate la comercializare cu ambalaje deteriorate care nu mai corespundeau caracteristicilor prescrise și declarate de producător;

- comercializarea unor produse congelate cu acumulări de gheață în ambalaj și arsuri de congelare;

- neprezentarea autorizației de funcționare emisă de către primăria de sector.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9109 secunde