Recolta din 2014 va beneficia de noul regim al certificatelor de depozitare

150
2
Recolta din 2014 va beneficia de noul regim al certificatelor de depozitare - recoltadepozit-1393529160.jpg

Articole de la același autor

Legislația privind depozitarea semințelor de consum și regimul certificatelor de depozit pentru acestea va fi modificată, a anunțat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii. Schimbările vor permite accesul unui număr mai mare de fermieri la capacitățile de depozitare, mai ales în situațiile de supraproducție. 
Proiectul de lege îmbunătățește legislația existentă și care reglementează, pe de-o parte, licențierea depozitelor în special de cereale, iar pe de altă parte, regimul certificatelor de depozit. Până anul trecut a funcționat o schemă de certificate destul de restrictivă, întrucât un număr redus de fermieri aveau acces la ea. 
"A fost o discuție amplă, mai ales pe fondul faptului că, în anul 2013, am avut o producție record. Fermierii au solicitat reintroducerea acestei scheme și cred că noul proiect de lege pe care îl trimitem în regim de urgență Parlamentului vine să rezolve problema nu numai a fermierilor mari, ci a tuturor fermierilor care vor să intre într-un sistem, care înseamnă pe scurt că atunci când există o supraproducție, fermierii pot să meargă la depozitele licențiate în conformitate cu această lege, să-și depoziteze marfa respectivă. Primesc un certificat de depozit garantat și de Fondul de Garantare și, pe baza lui, merg la bancă și obțin un credit, până când prețul este convenabil, astfel încât producția respectivă să fie valorificată" - a explicat ministrul. 
Proiectul de lege prevede reglementarea strictă a procedurii de acordare a licenței de depozit, pe baza unui audit extern desfășurat de entități mandatate de Ministerul Agriculturii. 
De asemenea, se are în vedere desemnarea unui administrator cu atribuții și obligații în organizarea și gestionarea regimului de evidență a certificatelor de depozit, pe baza registrului special. Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului, pentru a fi aprobat în regim de urgență. Măsurile vor fi aplicate începând cu recolta anului 2014.  


Comentează știrea

norge hermes bags
19 mai 2014
norge hermes bags

hermes bag resale value Stiri Economie : Recolta din 2014 va beneficia de noul regim al certificatelor de depozitare | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online norge hermes bags http://www.deibjerg.com/norge-hermes-bags-birkin-tasche-online-9-3.asp

MBT Panda Shoes
4 iunie 2014
MBT Panda Shoes

mbt shoes new york store Stiri Economie : Recolta din 2014 va beneficia de noul regim al certificatelor de depozitare | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Panda Shoes http://www.jihangchina.com/mbt/discount-coupon-mbt-shoes.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Economie : Crește suprafața agricolă irigată
Pagina a fost generata in 0.7054 secunde