„Şcoala Altfel“ şi „Săptămâna Verde”, în Gara CFR Constanţa

14115
Regionala CF Infrastructură Constanţa a organizat, în colaborare cu CFR Călători, un program educaţional pentru copii, pentru a promova călătoria cu trenul, mijlocul de transport cel mai puţin poluant, comparativ cu maşina, avionul sau ambarcaţiunile, potrivit studiilor realizate de Agenţia Europeană de Mediu.

Vineri, 19 mai, elevii clasei I B de la Colegiul Naţional „Regina Maria“ au vizitat Gara CF Constanţa, unde le-a fost prezentat modul în care sunt eliberate biletele pentru călători şi regulile de siguranţă în transportul cu trenul. De asemenea, cei mici s-au familiarizat cu activitatea angajaţilor CFR şi au aflat cum sunt dirijate trenurile de către impiegaţii de mişcare. Apoi au făcut o plimbare cu trenul până la Mangalia şi înapoi. 
„De la începutul lunii mai şi până la această dată, 1.400 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ au vizitat Gara CF Constanţa şi au făcut călătorii cu trenul în cadrul programelor «Şcoala Altfel» şi «Săptămâna Verde» pe relaţiile Eforie, Neptun, Mangalia, Bucureşti, Sinaia şi Buşteni. Copiii au învăţat, în mod practic, despre meseriile din domeniul feroviar şi despre regulile călătoriei cu trenul”, au transmis reprezentanţii CFR Infrastructură Constanţa.

XXX

„Şcoala Altfel” este un program naţional al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenţei de învăţare şi a abilităţilor socio-emoţionale în rândul copiilor preşcolari/elevilor, iar în „Săptămâna Verde“, cei mici învaţă despre importanţa reciclării şi protejarea mediului înconjurător. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9337 secunde