Amenzi de peste 21.000 de lei, în urma verificărilor taxiurilor de la aeroporturile din România

233
Amenzi de peste 21.000 de lei, în urma verificărilor taxiurilor de la aeroporturile din România - taxiskyltnattwebb-1657368196.jpg
Poliţiştii de la Transporturi au aplicat amenzi în valoare de peste 21.000 de lei, în urma unei acţiuni de control privind legalitatea taxiurilor şi a maşinilor închiriate din zona aeroporturilor din România, scrie Agerpres.


"Au fost verificate 195 de autovehicule, legitimate 221 de persoane şi aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.295 de lei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis, sâmbătă, AGERPRES.


Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi opt la alte acte normative.


Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere.


"De asemenea, a fost constatată o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive", arată sursa citată.


La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi, structurilor de poliţie rutieră şi jandarmi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2954 secunde