Care a fost cea mai mare despăgubire RCA pe care asiguratorii români au plătit-o în 2023

328
Care a fost cea mai mare despăgubire RCA pe care asiguratorii români au plătit-o în 2023 - cea-mai-mare-despagubire-rca-1712754095.jpg

Articole de la același autor

Asiguratorii din România au plătit, în baza unei polițe RCA, cea mai mare despăgubire, în 2023. Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a anunțat marți, 9 aprilie, că valoarea primelor despăgubiri plătite anul trecut a fost de 35 de milioane de lei.


Despăgubirea RCA pentru care asigurătorii români au plătit cel mai mult în 2023


Anul trecut, dauna medie în baza polițelor RCA a crescut cu peste 8%, ajungând la valoarea de aproximativ 2.150 de euro.


„Asigurătorii au plătit anul trecut despăgubiri record în baza poliţelor RCA, de 4,2 miliarde lei.
Acestor sume li se adaugă rezerve în valoare de 2,3 miliarde lei pentru daunele avizate (RBNS), dar şi 2,35 miliarde lei aferente daunelor neavizate (IBNR)”, se arată în comunicatul UNSAR.


De asemenea, în 2023, asigurătorii autorizați de Autoritate au plătit despăgubiri pentru aproximativ 292.000 de dosare.


„În plus, numărul total al dosarelor de daună deschise este mult mai mare, având în vedere că daunele care sunt în rezervă (adică avizate și aflate în curs de soluționare) nu sunt reliefate. Mai mult, acest număr nu include nici daunele avizate la sucursalele asigurătorilor veniți în baza pașaportului european (FOE) și nici pe cele deschise la Fondul de Garantare a Asiguraților”, au mai transmis reprezentanții UNSAR.


Cea mai mare despăgubire a avut o valoare de peste un milion de euro, fiind achitată pentru acoperirea unor prejudicii rezultate în urma unui accident din Italia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5098 secunde