Competiție militară din Polonia, câștigată de un „ghepard de fier” din Dobrogea

230
Competiție militară din Polonia, câștigată de un „ghepard de fier” din Dobrogea - x-militar-castigator4-1693563040.jpg

Articole de la același autor

Trei militari români din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au finalizat, zilele trecute, una dintre cele mai dure competiții militare organizate la nivelul Battle Group-ului din Polonia, „Norwegian Foot March”. Militarii dobrogeni s-au aliniat la startul competiției, alături de alți peste 70 de aliați polonezi, americani, croați și englezi din cadrul Grupului de Luptă, cu determinarea de a parcurge o distanță de 30 de kilometri, având asupra lor o greutate de 11 kilograme, în cel mai scurt timp posibil.

Dintre toți participanții, locul I a revenit unui militar român, acesta reușind performanța de a parcurge întreg traseul de 30 de kilometri, într-un timp de 3 ore și 20 de minute, dintr-un maximum de timp avut la dispoziție de 4 ore și 35 de minute.

„Am participat, pentru a doua oară consecutiv, la acest test de duritate, în mai puțin de două luni. Pentru a-ți îndeplini visul trebuie să stai concentrat în permanență pe rezultatul final. Sunt de părere că, atingerea obiectivului stabilit necesită un consum uriaș de energie, un nivel emoțional pozitiv care, în final, conduce la un randament constant care transformă totul în realitate. Până în momentul de față, am obținut o Insignă „BRONZE - Norwegian Foot March Badge”, dar am certitudinea că, la participarea în cadrul următoarelor marșuri, mă voi încadra în baremul de timp solicitat și voi obține, în final, mult dorita Insignă „GOLD - Norwegian Foot March Insigne”, a afirmat caporalul Nicolae Popa.

Cu o istorie de peste 100 de ani, „Norwegian Foot March” reprezintă un marș tactic, care a apărut din necesitatea armatelor de a muta trupele pe distanțe cât mai mari într-un timp cât mai scurt. Odată cu trecerea timpului, acest marș a avut ca principal scop demonstarea, de către militarii veterani, noilor recruți, a modului de a avea o voință puternică pentru a finalizarea unei activități solicitante, într-un barem stabilit de timp. În prezent, marșul reprezintă un test de duritate mentală, rezistență fizică și determinare de a fi dus la bun sfârșit.

Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruieșteîn comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4006 secunde