Cum să te ferești de "capcanele" internetului care te lasă fără bani

405
Cum să te ferești de

Articole de la același autor

Polițiștii vă recomandă să aveți grijă atunci când efectuați plăți online, întrucât v-ați putea trezi fără niciun ban în cont. Înainte de a efectua tranzacții online, verificați cât mai amănunțit produsul și legitimitatea site-ului sau serviciului oferit. Atenție la tranzacțiile în care sunt implicate persoane din alte țări: politicile de returnare a bunului sau banilor și de garanție sunt mai complicate! 


Introduceți dumneavoastră adresa site-ului pe care intenționați să efectuați plata și nu dați click pe link-uri primite pe mail. Ele vă pot direcționa către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianților. Dacă vorbim de un site de licitații, este recomandat să se verifice istoricul vânzătorului și feed-back-ul oferit acestuia de către alți cumpărători. 


Este important ca cei care efectuează plăți online să dețină un sistem de operare și un antivirus actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar, precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate. 


În situația în care primiți mail-uri prin care vi se solicită datele cardului bancar, pentru actualizare sau pentru diferite scopuri, nu dați curs acestor invitații! Banca nu vă va solicita niciodată prin mail aceste date. Dacă veți da click pe linkul din mail, veți fi, cel mai probabil, direcționați către un site de tip phishing, care imită site-ul real al băncii unde vi se va cere să introduceți datele cardului. (S.H.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Octombrie 2015
Stire din Social : Servicii online la SPIT
Pagina a fost generata in 1.5082 secunde