De la 1 ianuarie 2022, polițiștii vor refuza sarcinile anti-Covid! „Ne-a ajuns cuțitul la os!”

981
1
De la 1 ianuarie 2022, polițiștii vor refuza sarcinile anti-Covid! „Ne-a ajuns cuțitul la os!” - jos-1639420867.jpg
Începând cu 1 decembrie, polițiști din întreaga țară, membri ai Sindicatului Europol, au sancționat contravenienții cu avertismente în loc de amenzi, în semn de protest și încercând să atragă astfel atenția asupra faptului că „le-a ajuns cuțitul la os”.

„Ne-a ajuns cuțitul la os. Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a Guvernului. Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele «Covidului». Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului” - acesta a fost mesajul transmis la vremea respectivă, pentru a atrage atenția asupra amânării creșterilor salariale, însoțită însă de creșterea îndatoririlor.

După două săptămâni de avertismente, începând de luni, 13 decembrie, polițiștii au trecut la a doua etapă de proteste, fizice, în fața prefecturilor din mai multe județe. Astfel, în perioada 13 – 15 decembrie, polițiștii vor protesta în județele Maramureș, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Timiș, Cluj, Mureș, Giurgiu, Botoșani, Satu Mare, Alba și Dolj. În Constanța nu a fost anunțat un astfel de protest. Pe 16 decembrie va avea loc un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne, iar pe 17 decembrie, în fața sediilor celor trei partide politice aflate la guvernare.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2022, polițiștii vor refuza să efectueze munca suplimentară și în special sarcinile privind Covid 19, pe care nu le au în fișa postului, dacă nu vor fi aplicate prevederile Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Polițiștii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Din 2007, polițiștii nu au mai avut parte de măriri salariale. Norocul nostru a fost creșterea salariului minim pe economie, pentru că altfel, aveam și acum salariu de 1100 lei, cum era în 2013. Facem un apel către toți polițiștii, sindicalizați sau nesindicalizați, să participe activ la programul de proteste pe care l-am pregătit, ca un ultim semnal de alarmă înaintea blocării activității. Vă reamintim că medicii și-au obținut drepturile salariale și majorări doar prin oprirea activității, cadrele didactice au avut zeci de mii de oameni în stradă, grefierii și-au apărat pensiile de serviciu prin refuzul de a mai intra în ședințele de judecată, inclusiv magistrații, care au același regim al interdicțiilor, au intrat în «grevă» pentru a protesta față de atacurile concertate asupra Justiției”, au arătat sindicaliștii. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0462 secunde