Video Galerie FOTO / DIICOT, Constanța: Patru bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri

1083
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, joi, 25.04.2024, în două cauze penale, reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.
În prima cauză, măsura a fost luată după ce un inculpat (recidivist) a fost prins în flagrant în municipiul Constanța, în timp ce deținea în vederea comercializării cantitățile de aproximativ 33 grame substanță psihoactivă (ADB-BUTINACA) și 5 grame canabis (drog de risc).


Cercetările efectuate în cea de a doua cauză, au reliefat că, în perioada februarie - aprilie 2024, trei inculpați au procurat, deținut și vândut substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 80 și 300 lei.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive, precum și alte mijloace de probă.
Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța, a dispus arestarea preventivă a doi inculpați și măsura arestului la domiciliu față de alți doi, cu privire la ultima dispoziție, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța formulând contestație.


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.


Acțiunile au beneficiat de sprijinul Poliției Locale a Municipiului Constanța și a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3105 secunde