Neatenția care ucide! Când devin șoferii adevărate pericole pe stradă

203

Articole de la același autor

Ieri, polițiștii constănțeni, alături de membrii Asociației de Psihologie și Siguranță Ru-tieră "PsihotrafiQ", au lansat campania "Atenție la...Neatenție!", din cadrul evenimentului promovat de Comisia Europeană pentru siguranță rutieră, "EDWARD" - European Day Without a Road Death.


Proiectul este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și conse-cințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, condu-cerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație.


De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină produ-cerea de evenimente negative pe șosele. Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți, dar și pietonii, își cresc singuri riscul de implicare în accidente rutiere, ignorând regulile de circulație sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.


După lansarea campaniei "Atenție la… Neatenție!", polițiștii rutieri împreună cu polițiștii locali și partenerii, au desfășurat activități de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de neatenția la volan. Au fost împărțite, participanților la trafic, peste 300 de flyere, cu recomandări privind circulația în siguranță pe drumurile publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4561 secunde