Paul de România imploră justiția franceză să îl scutească de "coșmarul extrădării în România"
Articole de la același autor
„Vinovatul principal este spitalul” - Concluziile INSEMEX cu privire la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța
07 Noiembrie 2023
Vrei să devii agent de poliție? Până pe 5 noiembrie te poți înscrie la una dintre școlile de profil
03 Noiembrie 2023
Arc peste timp la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța
07 Noiembrie 2023
Un tânăr a DISPĂRUT de la locul de muncă din Eforie Nord, după o ceartă cu șefa sa. Familia e disperată
28 Septembrie 2023
Alertă la Constanța! O adolescentă de 13 ani a dispărut fără urmă
19 Octombrie 2023
Un britanic, care pretinde că ar fi moștenitorul fostului tron al României, a rugat un tribunal francez să nu-l extrădeze în România, unde ar urma să execute o pedeapsă legată de implicarea sa într-o afacere imobiliară în valoare de 120 milioane lire sterline.
Autointitulatul Paul de România a făcut obiectul unui mandat de arestare în 2020, după ce a fost condamnat la 3 ani și patru luni închisoare pentru implicarea sa în vânzarea ilegală a unor proprietăți ale Familiei Regale pe vremea epocii comuniste.
“Prințul Paul”, în vârstă de 75 de ani, pretinde că ar fi avut dreptul să recupereze niște terenuri care erau de drept ale sale, în calitate de moștenitor al lui Carol II al României. Căutând să nu fie extrădat la București, în fața Curții de Apel din Paris, el a făcut următoarea declarație: „Nu am făcut nimic ilegal și nu am greșit cu nimic. Sunt convins că Franța mă va scoate din acest coșmar”, relatează Daily Mail.
Miercuri, instanța franceză și-a amânat verdictul, urmând acum ca o sentință să fie pronunțată pe data de 29 noiembrie.
Paul care deține cetățenie britanică, română și franceză se numără printre celelalte 18 persoane implicate în acest caz, printre care și Tal Silberstein și Beny Steinmetz, doi oameni de afaceri israelieni.
Apărându-l pe Paul în Franța, avocatul Laurent Pasquet-Marinacce a declarat că de-mersul juridic este „imposibil de separat de ceea ce (Paul ) reprezintă pentru statul român în context istoric”.
Pasquet-Marinacce a menționat o decizie a Interpolului, din 30 martie, vizând re-tragerea unui mandat la adresa lui Steinmetz, implicat și el în același caz, din cauza unor „serioase temeri de ordin politic”, notează Rador.
„Faptele care au dus la acuzarea lui Paul sunt direct legate de statutul său ca moștenitor regal pe care îl pretinde”, a mai adăugat avocatul.
Curtea de Apel din Paris a cerut de trei ori mai multe detalii din partea instanțelor românești în vederea elucidării cazului, cel mai recent, în octombrie.
„Cu cât progresează, cu atât mai numeroase și mai evidente devin și contradicțiile autorităților”, a declarat Pasquet-Marinacce, el cerând instanței să respingă cererea României.
Paul a fost dat în urmărire internațională în 2020, după ce pe numele său a fost emis un mandat internațional de arestare în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție din România vizând punerea sa sub acuzare în așa-zisul dosar al „Fermei Agricole Băneasa”.
El a fost acuzat că, împreună cu oameni de afaceri români și israelieni, a reclamat niște terenuri extrem de scumpe de la marginea Bucureștiului, capitala țării, printre acestea numărându-se Ferma Regală Băneasa (28,6 hectare) și pădurea Snagov (47 hectare).
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 21 Iulie 2023
Sâmbătă, 29 Aprilie 2023
Miercuri, 15 Iunie 2022
Marţi, 19 Aprilie 2022
Duminică, 02 Ianuarie 2022
Marţi, 06 Iulie 2021
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
Vineri, 17 Iunie 2022
Vineri, 29 Ianuarie 2021
Miercuri, 18 Decembrie 2019