Peste 60 de apeluri la 112, zilnic, în care s-a cerut ajutorul pompierilor din Constanța

352

Articole de la același autor

În 2022, pompierii constănțeni au primit zilnic, în medie, 62,5 apeluri prin 112 prin care li s-a cerut ajutorul. În intervențiile lor, au salvat peste 5.700 de persone, dintre care 575 copii, și au protejat bunuri în valoare de peste 325 de milioane de lei. Aceste informații și altele au fost prezentate în cadrul bilanțului activității desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” anul anterior.





„Bună ziua, pompierii suntem!” - Acest mesaj s-a auzit în Dispeceratul ISU „Dobrogea“ de aproximativ 23.000 de ori în decursul anului anterior. În medie, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) au fost recepționate 62,5 apeluri zilnic, o medie în creștere față de anul 2021, când au fost recepționate 57,95 apeluri pe zi. Echipajele de salvatori din cadrul ISU „Dobrogea“ au executat 26.626 intervenții și au salvat 5.769 persoane, dintre care 5.194 adulți și 575 copii. Au fost asistate medical 18.507 persoane – 16.315 adulți și 2.192 copii. În timpul misiunilor executate, pompierii militari constănțeni au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de peste 325,6 milioane lei.

În decursul anului anterior, pompierii militari au intervenit pentru stingerea și înlăturarea efectelor negative a 686 incendii, față de 682 în decursul anului 2021. Printre principalele cauze ale izbucnirii incendiilor au fost: instalațiile ori aparatele electrice defecete aflate sub tensiune – 181 situații, fumatul – 123 situații și coșurile ori burlanele de fum cu defecțiuni – 40 situații.

Echipajele SMURD, descarcerare, terapie intensivă mobilă și autospecialele pentru transport personal și victime multiple au executat 19.013 misiuni, media zilnică fiind de 52 intervenții. Au fost asistate 18.507 persoane, 372 aflate în stop cardio-respirator.



87 de persoane s-au înecat, alte 54 au fost salvate

În decursul anului anterior, au fost înregistrate 87 accidente prin submersie (76 adulți și 11 copii). Pompierii militari au salvat de la înec 54 persoane (44 adulți și 10 copii); din păcate, a fost declarat decesul în cazul a 33 persoane (32 adulți și un copil). În perioada analizată, scafandrii din cadrul Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie au participat la 37 misiuni de căutare și/sau recuperare a unor persoane posibil înecate pe raza judeţului Constanţa și a trei persoane pe raza altor județe. Din totalul celor 37 intervenţii, 24 au fost în Marea Neagră zona staţiunii Mamaia, localitățile Corbu, Eforie Nord, Costinești şi Mangalia, iar alte 13, în Dunăre: 5, în zona localițăților Dunăreni, Cochirleni (jud. Constanța), Bordușani (jud. Ialomița), Frecăței (jud. Brăila), Băndoiu (jud. Brăila); 4 în Canalul Dunăre-Marea Neagră în zona localităților Murfatlar, Medgidia și 4 în lacuri, canale de irigare: în zona localităților Hațeg, Strunga, Luminița și Corbu.



Dotări noi pentru pompierii din Constanța, primite anul trecut


De asemenea, în decursul anului 2022, ISU „Dobrogea” a beneficiat de tehnică de intervenție nouă, după cum urmează: o autospecială pentru transport personal și victime multiple cu o capacitate de 11 locuri, două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță destinată transportului nou-născuților aflați în stare critică și patru autospeciale de stingere cu apă și spumă cu o capacitate de 10.000 litri.



„Cetăţenii, în slujba cărora ne aflăm aşteaptă performanţă şi profesionalism şi, de aceea, este nevoie de flexibilitate şi de deschidere pentru adaptarea serviciilor oferite la nevoile reale ale societăţii. Mulţumim celor care cred în noi şi sperăm că rezultatele muncii noastre vor fi pe măsura așteptărilor”, a declarat inspectorul șef al ISU „Dobrogea”, colonel dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4437 secunde