Poliția Transporturi se mută în clădirea unde a funcționat primul supermarket din Constanța

1649
Polițiștii de la Secția Regională a Poliției Transporturi Constanța se pregătesc de mutare. Sediul în care și-au desfășurat activitatea mai bine de două decenii, de pe strada Mihai Eminescu, a fost câștigat în instanță – mai precis, jumătate din el! – de moștenitorii fostului proprietar. Zilele acestea, oamenii legii strâng actele și birourile și urmează ca în câteva săptămâni să se mute pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în clădirea unde a funcționat primul supermarket al Constanței.

Încă de la începutul acestui an, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și cea a Secției Regionale a Poliției Transporturi Constanța anunțau că polițiștii celei de-a doua structuri trebuiau să-și caute o altă „casă”. Sediul din strada Mihai Eminescu, unde polițiștii au activat de pe la începutul anilor 2000, pus la dispoziție de Ministerul Transporturilor, a fost câștigat în instanță de moștenitorii fostului proprietar. De altfel, urmare a faptului că imobilul a fost obiectul unui litigiu câțiva ani la rând, nimeni nu s-a mai preocupat să investească în reabilitarea lui, drept pentru care, în ultima perioadă, condițiile de muncă au avut de suferit.

Sprijinul în găsirea unui nou sediu a venit de la același Minister al Transporturilor, care a cedat spre folosință gratuită un alt sediu, aflat până de curând în administrarea CFR Constanța. Este vorba despre un imobil aflat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în apropierea Trezoreriei. Clădirea are o îndelungată istorie, cunoscută multor constănțeni. Aici a fost deschis, la puțin timp după Revoluție, primul supermarket din Constanța – Dramex. De altfel, deși au trecut aproximativ două decenii de când supermarketul deținut de familia Draica a fost închis, din cauza problemelor financiare, constănțenii încă își amintesc de renumele unității. Ulterior, în clădirea respectivă a funcționat Bursa de Mărfuri, pentru o bună perioadă.

În ultimele luni, clădirea a fost supusă unui proces de reabilitare, pentru a-i găzdui pe polițiștii de la Transporturi. Potrivit surselor noastre, procesul de mutare ar urma să fie demarat pe la jumătatea lunii decembrie, urmând ca începutul lui 2023 să-i găsească pe oamenii legii în noile birouri.

Reparații în alte sedii de poliție

În schimb, alte sedii ale unităților din structura IPJ Constanța au beneficiat, anul acesta, de reparații. Astfel, au fost avute în vedere secțiile de poliție 1, 4 și 5, din municipiul Constanța, care aveau nevoie de reparații. Pe lista pentru modernizare și reabilitare, cu finanțare de la Ministerul Afacerilor Interne, s-au aflat și posturile de poliție Castelu, Peștera, Ciocârlia, Cobadin, Ostrov, Corbu, Topraisar, sediile Poliției orașului Năvodari, Poliției orașului Cernavodă, Secției 2 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, dar și la sediul I.P.J. Constanța, unde au fost reabilitate mai multe spații de lucru, precum și spații comune. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6565 secunde