Pompierii constănțeni scriu istorie în domeniul cercetării radiologice

25072
Patru angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” - plt. adj. Cosmin Popescu, plt. adj. șef. David Rujanschi, plt. adj. Ionuț Marian Vasile și plt. adj Florin Popescu - s-au întors acasă, după ce au participat la un Exercițiu International pentru Certificare și Recunoaștere CBRN, în orașul Lyon, din Franța, în perioada 24 februarie-6 martie.

După un drum de patru zile, aceștia au ajuns în orașul Lyon, acolo unde,  întreaga echipa a CBRNDET RO, a început  montarea corturilor, tehnica pentru logistică, sala de mese, și tot ce ține de o supraviețuire, în câmp, la o temperatură de aproximativ -6° Celsius noaptea, iar ziua până la maxim 7-8°celsius.

Pe rând, la diferite ore, 24 din 24, echipa CBRNDET a României a participat alături de colegii italieni, germani și francezi, în diferite misiuni de Cercetare, Căutare, Prelevare și Monitorizare CBRN.

Plt. adj Vasile Ionut Marian  a  participat în laborator, 48 de ore, pentru a descoperi si descompune produsele chimice, iar ceilalți membri ai echipei  au participat la Monitorizarea Radiologică.

Echipa CBRN CT, în ultima zi, pe 2 martie, a avut parte de cea mai lungă misiune, de aproximativ 9 ore. Au fost nevoiți  să caute un loc de lansare, în siguranță, a ambarcațiunii CBRN, unică in EUROPA. După lansare, echipajul s-a echipat în costume de protecție tip D și a început prelevarea de mostre din apa curgătoare Rhone, din mai multe puncte: aval, amonte și central. Ulterior, probele fiind predate la laborator.

După toate aceste zile, în care orele păreau că nu se mai scurg, cu ajutorul Echipei CBRNDET RO, s-a scris istorie, aceasta fiind prima echipă certificată si recunoscută la nivel European. La cercetarea Radiologică, echipa CBRN CT, a descoperit și identificat 6 din 6 produse radiologice, datorită aparatelor din dotare. Echipa CBRN CT  este singura care poate participa la misiuni Maritime, Fluviale, Ape curgătoare, Lacuri și Terestru, din Europa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9317 secunde