Pompierii constănțeni scriu istorie în domeniul cercetării radiologice

25152

Articole de la același autor

Patru angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” - plt. adj. Cosmin Popescu, plt. adj. șef. David Rujanschi, plt. adj. Ionuț Marian Vasile și plt. adj Florin Popescu - s-au întors acasă, după ce au participat la un Exercițiu International pentru Certificare și Recunoaștere CBRN, în orașul Lyon, din Franța, în perioada 24 februarie-6 martie.

După un drum de patru zile, aceștia au ajuns în orașul Lyon, acolo unde,  întreaga echipa a CBRNDET RO, a început  montarea corturilor, tehnica pentru logistică, sala de mese, și tot ce ține de o supraviețuire, în câmp, la o temperatură de aproximativ -6° Celsius noaptea, iar ziua până la maxim 7-8°celsius.

Pe rând, la diferite ore, 24 din 24, echipa CBRNDET a României a participat alături de colegii italieni, germani și francezi, în diferite misiuni de Cercetare, Căutare, Prelevare și Monitorizare CBRN.

Plt. adj Vasile Ionut Marian  a  participat în laborator, 48 de ore, pentru a descoperi si descompune produsele chimice, iar ceilalți membri ai echipei  au participat la Monitorizarea Radiologică.

Echipa CBRN CT, în ultima zi, pe 2 martie, a avut parte de cea mai lungă misiune, de aproximativ 9 ore. Au fost nevoiți  să caute un loc de lansare, în siguranță, a ambarcațiunii CBRN, unică in EUROPA. După lansare, echipajul s-a echipat în costume de protecție tip D și a început prelevarea de mostre din apa curgătoare Rhone, din mai multe puncte: aval, amonte și central. Ulterior, probele fiind predate la laborator.

După toate aceste zile, în care orele păreau că nu se mai scurg, cu ajutorul Echipei CBRNDET RO, s-a scris istorie, aceasta fiind prima echipă certificată si recunoscută la nivel European. La cercetarea Radiologică, echipa CBRN CT, a descoperit și identificat 6 din 6 produse radiologice, datorită aparatelor din dotare. Echipa CBRN CT  este singura care poate participa la misiuni Maritime, Fluviale, Ape curgătoare, Lacuri și Terestru, din Europa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.698 secunde