Preşcolari din Constanţa, faţă în faţă cu poliţiştii locali. Educația rutieră, prezentată pe limba celor mici

244
Preşcolari din Constanţa, faţă în faţă cu poliţiştii locali. Educația rutieră, prezentată pe limba celor mici - 1-1-1698304749.jpeg

Articole de la același autor

În această săptămână, polițiștii locali au desfășurat activități de educație rutieră cu preșcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 42 Constanța, precum și cu cei ai Grădiniției Fliper-unitate de învățământ arondată Liceului Teoretic Decebal. Aceasta a fost o inițiativă de informare și prevenire, cu prezentarea tematicii adaptate vârstei copiilor, fiind explicate pe înțelesul lor regulile de circulaţie și semnificaţia indicatoarelor rutiere. Copiii au primit cu bucurie și curiozitate vizita polițiștilor locali.


De asemenea, aceștia au manifestat un real interes față de mesaj, angrenându-se în discuții cu oamenii legii. Prin răspunsurile la întrebările interactive aceştia au dovedit că sunt responsabili și dețin cunoștințe elementare vârstei lor cu privire la regulile de circulație.


În cadrul orei de educație rutieră au fost abordate subiecte precum reguli de circulaţie pentru cei mici, cunoașterea semnelor de circulație și a semaforului, dar şi polițistul local- prietenul copiilor.


Aceste activități au ca scop colaborarea între reprezentanții autorității publice locale și elevi /preșcolari pentru ca aceștia să înțeleagă necesitatea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor și principiilor care țin de siguranța și integritatea lor.


Activități similare vor continua și în perioada următoare. Polițiștii locali sunt și vor fi prezenți zilnic, în perimetrul unităților de învățământ până la încheierea anului școlar, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5108 secunde