Primarul din Cogealac, Cati Hristu, și ceilalți șapte inculpați din "Scandalul Eolienelor" au refuzat să dea declarații în fața judecătorilor

2066
Cei opt inculpați, în frunte cu primarul și viceprimarul de la Cogealac, Cati Hristu, respectiv Mi-hai Dore, au refuzat să dea vreo declarație, vineri, la Judecătoria Constanța, în dosarul în care sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de asociere pentru comiterea de infracțiuni, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea gravă a liniștii publice. În cazul primarului, lista infracțiunilor mai cuprinde ultraj (asupra unui polițist) și instigare publică și apologia infracțiunilor. Inculpații s-au prevalat de dreptul la tăcere, ur-mând ca instanța să ia în considerare, în momentul emiterii unei sentințe, declarațiile pe care le-au dat în timpul urmăririi penale.
Magistrații de la Judecătoria Constanța au respins, de asemenea, cererea de restituire a cauzei la procurori, pe motiv că instanța nu ar fi fost legal sesizată ori că inculpaților li s-ar fi încălcat dreptul la apărare.
Judecătorii au decis ridicarea controlului judiciar în ceea ce-l privește pe primarul Cati Hristu și ceilalți inculpați, în sensul că cei opt au voie să se plimbe prin județ, nu însă și în afara lui. Primarul a invocat, prin avocatul său, că este nevoit, grație funcției pe care o deține, să se deplaseze la Prefectura Constanța sau în județ, dar, date fiind restricțiile impuse de judecători, el nu avea voie să părăsească localitatea de domiciliu.
Primarul și viceprimarul de la Cogealac, Cati Hristu și Mihai Dore, au fost trimiși în judecată alături de inculpații Nicolae Dore, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu și Florian Barbu.
Amintim că, la data de 26 iulie 2010, în timpul unui protest îndreptat împotriva acelora care vor să construiască un parc de eoliene în localitate, la care au participat zeci de localnici, situația a degenerat, protestatarii au aruncat cu pietre în agenții de pază, iar aceștia au ripostat trăgând mai multe focuri de armă. În incident au fost rănite cinci persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.924 secunde