România vrea înfiinţarea unui centru regional de coordonare axat pe prevenirea consumului de droguri

167
România vrea înfiinţarea unui centru regional de coordonare axat pe prevenirea consumului de droguri - centru-regional-drog-1710519405.jpg

Articole de la același autor

România este pregătită să pună în practică înfiinţarea, împreună cu Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate - UNODC şi cu susţinerea UE, a primului centru regional de coordonare axat pe prevenirea consumului de droguri şi pe recuperarea şi reintegrarea socială a persoanelor afectate, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.


Acest demers a fost agreat de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, şi directorul executiv al UNODC, Ghada Waly, în urma unei întrevederi care a avut loc, joi, la Viena, cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU privind stupefiantele.


"În ceea ce priveşte lupta împotriva traficului de droguri în regiune, România are deja iniţiative de cooperare în desfăşurare. Interlocutorii au fost de acord cu privire la necesitatea dezvoltării programelor regionale de prevenire a traficului şi consumului de droguri şi de asigurare a pregătirii în comun a specialiştilor şi a schimbului de bune practici, astfel încât fenomenul drogurilor să fie abordat în mod echilibrat şi coordonat, în funcţie de priorităţile identificate la nivel regional", arată sursa citată.


Discuţiile au avut loc în contextul desfăşurării la Viena a segmentului ministerial al celei de a 67-a sesiuni a comisiei ONU privind stupefiantele şi au urmărit dezvoltarea eforturilor comune de prevenire şi combatere a traficului, precum şi a consumului de droguri.


"Am convenit ca, împreună cu UNODC şi cu susţinerea UE, să ne concentrăm eforturile şi să ne unim resursele şi expertiza pentru a dezvolta un parteneriat în regiunea noastră, dedicat unui răspuns centrat pe sănătate şi drepturile omului, la consumul de droguri, la tulburările legate de consumul de droguri şi la prejudiciile aferente acestui flagel", a declarat Cătălin Predoiu.


El a precizat că România va întări cooperarea şi schimbul de informaţii cu ţările din Balcanii de Vest, Moldova şi Ucraina.


"Acest lucru ne va consolida capacităţile de prevenire şi combatere a traficului de droguri şi va asigura totodată o abordare comună prin încurajarea adoptării unor documente comune de politică regională în domeniul drogurilor. În acelaşi timp, îi vom sprijini pe partenerii noştri în ceea ce priveşte atingerea şi respectarea standardelor UE în domeniu", a mai spus ministrul român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.396 secunde