Se apropie concursul! Iată cine își dorește să ocupe fotoliul de adjunct la IPJ Constanța

1262
Se apropie concursul! Iată cine își dorește să ocupe fotoliul de adjunct la IPJ Constanța - fondconcursadjunctipjconstanta3-1658160801.jpg

Articole de la același autor

Doi ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și un al treilea de la un alt inspectorat din țară s-au înscris la concursul pentru funcția de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, potrivit surselor noastre. Concursul urmează să aibă loc pe 9 august.

De la sfârșitul lunii iunie, niciuna dintre cele două funcții de adjunct ai inspectorului șef din cadrul IPJ Constanța nu mai este ocupată. Cu ocazia vizitei la Constanța, pentru trecerea în revistă a efectivelor și echipajelor ce intervin pe litoral, în timpul sezonului estival, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a dat asigurări că în cel mai scurt timp va fi reorganizat concursul pentru ocuparea funcției de adjunct responsabilă de ordine publică. „Pentru una dintre poziții a fost organizat concurs, din păcate cei care s-au înscris nu au reușit să treacă probele. Pentru poziția respectivă am demarat deja procedurile, am discutat și cu inspectorul general al Poliției Române Benone Matei și cu inspectorul șef Adrian Constantin Glugă și vom scoate din nou poziția la concurs, în următoarele săptămâni”, afirma la acel moment ministrul Lucian Bode.
 

Așa cum anunțam într-o ediție anterioară, concursul urmează să se desfășoare la București, pe 9 august, cei interesați au putut să-și depună dosarele de înscriere până pe 12 iulie, iar potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Poliției Române, s-au înscris trei candidați.
 

Surse din rândul polițiștilor ne-au dezvăluit faptul că doi dintre cei care

și-au manifestat interesul pentru a ocupa această funcție s-au înscris și la precedentul concurs, din aprilie 2022. Este vorba despre comisarul șef Marin Dincă, șeful Poliției Mangalia – acesta s-a înscris și la concursul organizat în primăvară, dar nu s-a mai prezentat în fața comisiei de interviu – și comisarul șef Marian Nucu, șeful Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Constanța. Ambii au zeci de ani de vechime în sistem și au ocupat funcția respectivă ca interimari, la un moment dat în ultimii ani, deci nu sunt străini de îndatoririle pe care le-ar avea. Al treilea candidat este comisarul șef Dănuț Cojocaru, șef Serviciu Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița. De menționat că și la concursul organizat în luna aprilie, pentru ocuparea aceleiași funcții, s-au înscris trei candidați, dar niciunul nu a promovat.
 

Reamintim că ofițerii de poliție interesați trebuie să aibă gradul profesional de minimum inspector principal de poliție, o vechime în muncă de 7 ani, dintre care 5 ani în structuri de ordine publică și 3 ani de vechime în funcții de conducere în unități ale M.A.I.; să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4985 secunde