Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prezent pe litoral: "Sezonul estival este o provocare"

373

Articole de la același autor

Peste 1.200 de efective din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, în acest sezon estival, pe litoralul românesc, pentru asigurarea ordinii publice și pentru gestionarea situațiilor de urgență. Joi, 30 iunie, lucrători ai acestor structuri s-au strâns în curtea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, iar ministrul Lucian Bode a realizat o scurtă „inspecție”.





„Sezonul estival reprezintă cea mai intensă și complexă perioadă din punct de vedere operațional pentru structurile M.A.I. Lunile de vară, fără îndoială, sunt cele mai solicitante din punct de vedere al numărului de cetățeni și al evenimentelor care sunt organizate pe litoral”, a subliniat ministrul Lucian Bode, cu prilejul prezentării efectivelor și tehnicii structurilor care vor acționa pe litoral vara aceasta, pentru menținerea ordinii publice și gestionarea situațiilor de urgență. Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și salvatori SMURD, lucrători ai Serviciului de Imigrări și cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au răspuns „prezent”.



După doi ani de pandemie și având în vedere și afluxul de cetățeni ucraineni, în contextul conflictului armat de la graniță, se așteaptă ca vara acesta să fie una „incendiară”, cu un flux crescut de cetățeni pe litoral. „În urma analizei situațiilor din ultimii ani, în care s-a constatat că pe litoral pot fi peste 300.000 de turiști – ceea ce s-ar putea traduce prin populația unui județ de dimensiuni medii –, structurile M.A.I. au luat toate măsurile necesare pentru a asigura un climat de ordine și siguranță adecvate. 




În sprijinul lucrătorilor din cadrul IPJ Constanța vor veni militarii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, pe zonele Constanța, Mangalia și Secția 1 Poliție Rurală, iar militarii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, pe raza stațiunii Mamaia, Năvodari, Eforie, Vama Veche și Secția 5 Rurală Cogealac. Vă asigur că toți lucrătorii își vor face datoria cu prisosință”, a declarat chestorul Adrian Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța.



La rândul său, ministrul Lucian Bode a afirmat că „lunile de vară sunt cele mai solicitante” pentru structurile ministerului pe care-l conduce, astfel că și pregătirea pentru gestionarea situațiilor ce pot apărea este pe măsură. „Sezonul estival reprezintă cea mai intensă și complexă perioadă a anului, din punct de vedere operațional, pentru structurile M.A.I. Logistic, sezonul estival reprezintă o provocare, dar și o oportunitate de a fi mai eficienți. În lunile iulie și august detașăm pe litoral 460 de polițiști din alte județe, în două serii. Prima serie și-a preluat misiunea începând de miercuri, 29 iunie. De asemenea, am luat măsuri și pe zona de intervenții în situații de urgență, sunt operaționalizate 11 puncte temporare de stingere a incendiilor, opt puncte de prim ajutor și șase puncte salvare acvatică și vor fi detașați peste 550 de pompieri, din alte județe”, a declarat ministrul Lucian Bode.


 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6175 secunde